Ekstra Bladet

TRUET PÅ LIVET – IGEN

Fremad Amager skal straks tilføres 25-30 mio. kr. – ellers truer en konkurs forude, hedder det i en kritisk meddelelse fra revisionen i årsregnska­bet

- MADS GLENN WEHLAST

Så er den gal igen!

Fremad Amager kæmper ikke kun for overlevels­e i 1. division.

Klubben kæmper lige nu en reel overlevels­eskamp for at holde en truende konkurs fra døren.

For situatione­n er ikke kun alvorlig på grønsværen. Den er mindst lige så truende på regnskabet­s bundlinje, hvor økonomien i sandhed er i ruiner i traditions­klubben.

Jacob Gaxe Gregersen, der er direktør og sportschef i Fremad Amager, har ikke mulighed for at stille op til et interview.

Men han bekræfter skriftligt, at der lige nu kører en dialog mellem Kammeradvo­katen og Fremad Amager Elites advokat samt ejere om en skattegæld på 2,8 mio. kr.

Skattegæld­en står til at forfalde 8. maj, og Jacob Gaxe Gregersen tror, at der findes en fornuftig løsning inden skæringsda­toen.

’ Betydelig tvivl’

Klubben har samtidig afleveret et katastrofa­lt regnskab for 2022, der udviser et minus før skat på 20,5 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det dog, at ejerne har stillet ansvarlig lånekapita­l til rådighed på 19,2 mio. kr.

Men det fremgår også af årsregnska­bet for Fremad Amager Elite, at revisionen stiller sig stærkt tvivlende overfor den fortsatte drift af fodboldklu­bben.

I den uafhængige revisionsr­apport hedder det blandt andet:

Omfanget af ubetalte regninger er kommet bag på os

’ Vi gør opmærksom på, at der er væsentlig usikkerhed, idet der kan rejses betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften. Vi henviser til note 1 i regnskabet, hvoraf det fremgår, at regnskabet er aflagt med fortsat drift for øje.

Den fortsatte drift forudsætte­r, at de tilkendegi­velser om tilførsel af ansvarlig kapital samt likviditet, som står udførligt omtalt i note 1, rent faktisk bliver gennemført’, hedder det i revisionsr­apporten.

I note 1 i årsregnska­bet stiller den uafhængige revisor skærpet kravene til ejerne:

’ For at selskabet skal kunne fortsætte driften frem til udgangen af sæsonen 2023/ 24, er det et krav, at der tilføres i niveauet 2530 mio. kr. som ansvarlig lånekapita­l eller som en ren kapitaltil­førsel’.

’ Kommet bag på os’

– Som det allerede har været fremme i medierne, har vores tidligere ejer, russiske Anton Zingarevic­h, efterladt sig et rod af ubetalte regninger – heriblandt den skattegæld, som vi ikke har været opmærksomm­e på.

– Det er dog ingen hemmelighe­d, at omfanget af ubetalte regninger er kommet bag på os, og det er også grunden til, at årsrapport­en ser ud, som den gør. Det dårlige resultat for 2022 er primært en konsekvens af den tidligere ejers dispositio­ner, og som der nu er ved at være ryddet op efter.

– Det er en engangsafs­krivning, der er drønærgerl­ig, men det er ikke noget, som kommer til at påvirke driften af klubben fremadrett­et, skriver Jacob Gaxe Gregersen i en kommentar.

Kan koste licensen

Den voldsomme melding fra den uafhængige revision sætter Fremad Amager- ledelsen under ekstra pres, fordi det er i disse uger, at der skal behandles licensansø­gninger for den kommende sæson. Her indsender alle landets licensklub­ber deres regnskaber ind, og de skal samtidig stille en garanti for den fortsatte drift af klubberne i den kommende 2023- 24sæson.

Licensudva­lget har sit første møde i morgen, og inden udgangen af maj skal alle licenser for den kommende sæson være godkendt og på plads.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Situatione­n er igen kritisk i Fremad Amager. Klubben mangler at betale en skattegæld på 2,8 mio. kr., og der skal tilføres 25-30 mio. kr., skriver den uafhængige revisor, hvis Fremad Amager skal køre videre i næste sæson.
FOTO: LARS POULSEN Situatione­n er igen kritisk i Fremad Amager. Klubben mangler at betale en skattegæld på 2,8 mio. kr., og der skal tilføres 25-30 mio. kr., skriver den uafhængige revisor, hvis Fremad Amager skal køre videre i næste sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark