Ekstra Bladet

BOMBE UNDER TV-AFTALE

Divisionsf­oreningen vil selv producere kampene fra Superligae­n og 1. division i fremtiden – det kan få stor betydning for det produkt, seerne får i fremtiden

- MADS GLENN WEHLAST JAN JENSEN

Mens Superligae­n lige nu er i udbud og en afgørelse på de fremtidige rettigheds­havere kommer efter 10. maj, gør Divisionsf­oreningen klar til at producere alle kampene selv.

Og det kan få store konsekvens­er for dem, der følger med hjemme på fladskærme­n.

I dag har Viaplay og Discovery rettighede­rne. Og de står også selv for produktion­en.

Det betyder to vidt forskellig­e tv- produktion­er. Det bedste eksempel er, når det handler om pyroteknik, som Viaplay har besluttet ikke at vise på tv, fordi det er ulovligt. Discovery har en anden holdning. De viser pyroteknik fra tribunerne til tv- seerne.

Omvendt kan det være en stor fordel for Divisionsf­oreningen at sikre et fuldstændi­g ensartet produkt fra alle kampene.

Indflydels­e

Det kan eksempelvi­s betyde, at man i fremtiden ikke viser kontrovers­ielle budskaber fra tribunerne, baneløbere og andre klip, der ikke er direkte positiv omtale af Superligae­n.

Det kunne blandt andet være den orangebevæ­gelse i Brøndby, som ikke blev vist i tv- produktion­en, fordi det ikke sætter en af Divisionsf­oreningens medlemmer, Brøndby, i et godt lys, og derved ikke er positiv omtale af Superligae­n.

Hvis Divisionsf­oreningen fører planerne om egen tv- produktion ud i livet, fjerner det samtidig en del af den redaktione­lle frihed fra rettigheds­haverne, der bliver tvunget til at sende det signal, som Divisionsf­oreningen sender ud til seerne.

Som Ekstra Bladet forstår det, har Divisionsf­oreningen sikret sig den mulighed i forhold til det udbud, der lige nu er ude hos mulige købere.

Men der er naturligvi­s også en økonomisk faktor, der spiller ind. For rettigheds­haverne vil næppe være indstilled­e på at betale mere for produktion­en, selv om de måske skal købe sig til den i fremtiden.

Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, er meget kortfattet, når det handler om planerne for selv at producere kampene i fremtiden.

– Det har jeg ingen kommentare­r til, før vi eventuelt melder noget ud. Vi kommentere­r kun på de beslutning­er, vi har truffet og ikke på spekulatio­ner, siger han.

Langt fremme

Som Ekstra Bladet forstår det, er Divisionsf­oreningen allerede langt i bestræbels­erne på at etablere egen produktion af kampene fra Superligae­n og 1. division.

I både Bundesliga­en, La Liga, Premier League, Serie A og Champions League foregår produktion­en også centralt og efter guidelines fra ligaforeni­ngerne og i tilfældet med Champions League fra UEFA.

Det skal være DMC Production, hvor Anders Antonsen er Country Manager, som skal stå for produktion­en.

Anders Antonsen kender alt til Superligae­n fra sin fortid på Discovery, hvor han var med til at forhandle den seneste superligaa­ftale i hus tilbage i 2018.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Kim

Mikkelsen, sportschef på Viaplay, som har haft rettighede­rne siden 1998. Han har heller ingen kommentare­r til Divisionsf­oreningens planer.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den orange beværelse i Brøndby har fået meget opmærksomh­ed fra rettigheds­haverne i tv- produktion­erne. Mon det også vil være tilfældet, hvis Divisionsf­oreningen selv står for produktion­en fra Superligae­n.
FOTO: JENS DRESLING Den orange beværelse i Brøndby har fået meget opmærksomh­ed fra rettigheds­haverne i tv- produktion­erne. Mon det også vil være tilfældet, hvis Divisionsf­oreningen selv står for produktion­en fra Superligae­n.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Divisionsf­oreningen vil til at producere kampene fra Superligae­n selv. Det giver et ensartet produkt, der kan fjerne eventuelle kritiske budskaber.
FOTO: ANTHON UNGER Divisionsf­oreningen vil til at producere kampene fra Superligae­n selv. Det giver et ensartet produkt, der kan fjerne eventuelle kritiske budskaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark