Ekstra Bladet

’ HVAD ER DET FOR NOGET?’

Med et stort grin fortæller Jonas Vingegaard, at han ikke helt forstod videoen, første gang han så den

- KENNETH BEYER GLYNGØRE

’ Pinlig’, ’ tåkrummend­e’ og ’ uhyggelig’.

Meningerne var meget klare om den video, som Jumbo- Visma offentligg­jorde i forbindels­e med Jonas Vingegaard­s kontraktfo­rlængelse til 2027.

Den danske Tour- vinder fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke selv har været med til at vælge indholdet af den.

– Jeg så den godt. Det er et eller andet sjovt, de ( holdet, red.) har lavet. Jeg synes, det er meget sjovt, og at det er meget sigende, at man skal blive ved med at drømme og ikke give op.

Videoen, der er lavet med kunstig intelligen­s, skal forestille Vingegaard som barn, men den danske Tourvinder har ikke været med til at vælge, hvad drengen skal sige.

– Nej, det er holdet, der lavet det. Det er en video, de har lavet.

– Flere skriver, at videoen er underlig og mærkelig, og at drengen har amerikansk accent. Hvad tænker du om det?

– Ha ha, jeg vil da også gerne indrømme, at første gang, jeg så den, tænkte jeg ’ hvad er det for noget?’. Jeg forstod det ikke lige helt.

– Det kan også godt være, at det måske ikke lige er mig, det skal ligne, men at det ligesom bare er en generel ung cykelrytte­r, der har en drøm om at køre Tour de France og måske endda vinde.

– Eller først og fremmest at blive profession­el cykelrytte­r og derefter måske at opnå nogle resultater.

Ville ikke afsøge markedet

Jumbo- Visma var ikke overrasken­de hele tiden danskerens førsteprio­ritet, da kontrakten skulle forlænges.

– Faktisk har vi ikke overvejet andre hold.

– Jeg havde også i år og næste år med Jumbo- Visma, så vi var slet ikke nået til at overveje andre hold, men selvfølgel­ig, når man snakker kontrakt, skal man overveje, om det er her, man vil fortsætte, eller om der er et andet hold, man hellere vil fortsætte på. Det var der ikke.

– Jeg havde heller ikke engang lyst til at gå ud og afsøge markedet. Jeg var glad for det tilbud, de kom med.

– Hev de bare fat i dig og sagde ’ lad os lige få styr på det her?’

– Det er gået rimelig hurtigt. Jeg tror, at de gerne ville sikre dem selv og mig i lang tid, så på den måde er det sindssygt fedt, at de har givet mig en lang kontrakt.

– Det er ekstremt dejligt for mig at være sikret til 2027. Jeg er sindssygt glad. Jeg tror, at det går begge veje. Jeg tror helt klart også, at holdet er glade for mig, fordi ellers ville de nok ikke tilbyde mig en en femårig kontrakt.

Det kan være svært at være uenig i. Ja, hvem vil ikke have den forsvarend­e Tourvinder på sit hold ...

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Danskeren er naturligvi­s meget glad for sin kontraktfo­rlængelse, men morede sig også en smule over den video, som holdet lagde op i forbindels­e med forlængels­en.
FOTO: CLAUS BONNERUP Danskeren er naturligvi­s meget glad for sin kontraktfo­rlængelse, men morede sig også en smule over den video, som holdet lagde op i forbindels­e med forlængels­en.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark