Ekstra Bladet

De tager med

-

Han var lige kommet i mål og var ved at rulle af.

Straks var telefonen oppe ved øret. Trine var i røret. Selv en hilsen fra Tadej Pogacar kunne ikke få ham til at droppe telefonsam­talen.

Jonas Vingegaard tænker hele tiden på sin familie, og når han til sommer skal forsøge at forsvare Tour- triumfen skal kæresten Trine Marie Hansen og datteren Frida med til flere af etaperne.

– Ja, det skal de. Jeg tror ikke så meget nede i Pyrenæerne, men mere i Alperne. Der er rigtig meget, der foregår i og omkring Alperne, siger Vingegaard til Ekstra Bladet.

– De kommer til at holde til lige der. Jeg ved faktisk ikke helt præcist hvor mange etaper. De kommer også til at udvælge nogle frem for andre.

Hårdt for datteren

Erfaringer­ne fra sidste års Tour kommer også til at spille ind.

– De kommer til at tage det lidt mere stille og roligt, end hvordan det var sidste år. Sidste år var lidt hårdt for Frida med at rejse rundt hele tiden.

Trine har tidligere fortalt til Femina, hvordan det var for Frida.

– Hver gang, vi flyttede hotel, lagde hun sig på sengen, lukkede øjnene og græd. Hun var ikke engang to år.

– Jonas og jeg talte jo hele tiden sammen i telefon, og når han spurgte ’ har I haft en god dag’, svarede jeg selvfølgel­ig sådan nogenlunde på spørgsmåle­t, men jeg fortalte ikke hele historien. Jeg tænkte, det var jeg nødt til at vente med, for det skulle han ikke bekymre sig om, sagde Trine.

Det bedste der kan ske

Vingegaard kommer næppe til at mangle motivation for at komme hurtigt i mål og gerne som den første, men at Frida står klar til at modtage ham kan give nogle ekstra procenter.

– Hvad giver det dig, når du lige har vundet en etape, og Frida kommer løbende hen i armene på dig?

– Det er jo det bedste, der overhovede­t kan ske. Det giver en masse energi og motivation. Ja, det er bare fantastisk, når hun kommer løbende hen i mine arme.

Og det er ikke kun Trine og Frida fra Vingegaard­s familie, som skal støtte ham fra vejkanten.

– Mine forældre og søster tager autocamper­en til Frankrig. Svigermor ( Rosa, red.) tager med Trine derned.

Tour de France begynder 1. juli.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Trine og Frida skal med ned til Frankrig og se, om kæreste samt farmand forsvarer Tour- sejren.
FOTO: CLAUS BONNERUP Trine og Frida skal med ned til Frankrig og se, om kæreste samt farmand forsvarer Tour- sejren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark