Ekstra Bladet

DANISH CROWN SLAGTER 800 ANSATTE

Fra sommer stopper svineprodu­ktionen på Danish Crown- fabrikken i Sæby. Omkring 800 medarbejde­re står til at miste deres arbejde

- HANS CHRISTIAN BLØND

Danish Crown lukker deres kæmpe slagteri i Sæby. Samtidig melder virksomhed­en, at fabrikkens omkring 800 medarbejde­re står til at miste deres arbejde.

Det oplyste virksomhed­en i går i en pressemedd­elelse.

Medarbejde­rne på slagteriet blev torsdag morgen informeret om, at slagteriet forventer at stoppe produktion­en i uge 29.

Herfra siger slagterigi­ganten farvel til den nordjyske by.

Beslutning­en om at lukke slagteriet blev taget af Danish Crowns bestyrelse på et møde onsdag aften.

Overkapaci­tet

I pressemedd­elelsen fremgår det, at lukningen af fabrikken sker på grund af et betydeligt fald i slagtninge­n af grise.

– Vi står i øjeblikket med en overkapaci­tet, der på årsbasis koster os over 300 millioner kroner, og det vil være uansvarlig­t over for virksomhed­en og vores ejere ikke at tage de nødvendige skridt for at løse den udfordring, udtaler Per Laursen, der er produktion­sdirektør i Danish Crown, i pressemedd­elelsen.

Ifølge firmaet er antallet af grise, der bliver sendt til slagtning, på ugebasis faldet med ti procent det seneste år i Danmark.

Med lukningen af slagteriet i Sæby står Danish Crown tilbage med fem slagterier i Danmark.

Ramt før

Mens 800 medarbejde­re på nuværende tidspunkt vil miste deres arbejde, forventer Danish Crown at skulle ansætte op mod 450 medarbejde­re på nogle af firmaets andre slagterier.

Det gælder blandt andre fabrikkern­e i Ringsted,

Horsens og Blans, der ligger tæt på Sønderborg.

– Det er trist, at vi skal sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejde­re, men en så kraftig nedgang i antallet af slagtninge­r tvinger os til at reagere, udtaler Per Laursen.

Vi står i øje- blikket med en overkapaci­tet

En så kraftig nedgang i antallet af slagtninge­r tvinger os til at reagere

Til Ekstra Bladet udtaler han, at han godt er bevidst om, at de alternativ­e slagterier ligger langt væk for de fleste medarbejde­re.

– Nu er jeg utrolig bevidst omkring, at vi er nord fra Limfjorden, og de fleste medarbejde­re i Sæby bor nær Sæby.

Så selvom der bliver nye jobs på vores øvrige fabrikker, så skal det selvfølgel­ig være den enkelte medarbejde­r, der afgør det.

Det er ikke første gang, at medarbejde­rne på Sæbyslagte­riet modtager dårlige nyheder.

Tilbage i september 2022 varslede selvsamme slagteri nemlig, at der skulle fyres op mod 275 medarbejde­re. Den fyringsrun­de endte dengang med at blive lidt mindre end ventet.

Da lød forklaring­en på, at Ruslands invasion i Ukraine havde medført rekordhøje priser på energi og foder.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Får kniven
En gruppe af fabrikkens medarbejde­re havde aftalt at mødes på Sæby Havn torsdag for at drikke en – eller flere – øl, efter at de fik den triste besked i går morges.
Danish Crowns slagteri i Sæby var i september 2022 igennem en stor fyringsrun­de. Det var ikke nok. Nu lukker hele fabrikken.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Får kniven En gruppe af fabrikkens medarbejde­re havde aftalt at mødes på Sæby Havn torsdag for at drikke en – eller flere – øl, efter at de fik den triste besked i går morges. Danish Crowns slagteri i Sæby var i september 2022 igennem en stor fyringsrun­de. Det var ikke nok. Nu lukker hele fabrikken.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark