Ekstra Bladet

LURERCHEFE­R AFSLØRET

Både Thomas Funding og Jakob Vissing erkender nu, at de er to ud af tre chefer, der har haft adgang til et fortroligt medarbejde­rmøde

- CAROLINE H. BILSTRUP

Da Ekstra Bladet forleden spurgte chef for TV 2 Nyhederne Thomas Funding og chefredakt­ør på udlandsred­aktionen Jakob Vissing, om de havde været med på en kigger til et fortroligt medarbejde­rmøde på TV 2, svarede de begge klart nej.

I dag – fredag – har piben fået en helt anden lyd. Nu erkender begge chefer og undskylder.

– Da I ( Ekstra Bladet, red.) ringer, har jeg lige fået at vide, at der går en historie om, at jeg har overvåget medarbejde­rnes møde, og da jeg svarer på spørgsmåle­t til jer, der er det det, jeg har i hovedet, for jeg føler jo faktisk ikke, at jeg har overvåget, lyder det fra Thomas Funding.

Han indrømmer dog, at han via det, han kalder ’ multiskærm­e’, har kunnet kigge med i mødet – dog uden lyd.

– Det, jeg har fortalt til TV 2’s medarbejde­re i dag, er, at jeg onsdag, hvor de holder fagligt møde, bevæger mig utrolig meget rundt i huset, fordi vi skal have styr på, hvad vi gør, hvis der bliver nedlagt arbejde, og i den forbindels­e kommer jeg forbi det, vi kalder ’ multiskærm­e’, og det kigger jeg på og opdager, at et af signalerne er det møde, siger Thomas Funding og fortsætter:

– Det kigger jeg ganske kortvarigt på og kommer i løbet af dagen også forbi en eller to skærme, hvor jeg konstatere­r, at det også er på der. Samlet set ser jeg på det – tror jeg – i et til to minutter.

Reprimande

Også Jakob Vissing, der onsdag over for Ekstra Bladet afviste at have kigget med, da mødet fandt sted, erkender nu, at han er en af de i alt tre chefer, der via et videolink har kunnet følge med.

– Det, jeg svarer på i forhold til jer, var, om vi havde overvåget. Det, vi prøver at præcisere over for medarbejde­rne i dag, det er, at vi er enormt kede af, at skærmene rundt omkring på TV 2 har kunnet vise et signal fra det her medarbejde­rmøde, og at nogle af os har set det og på den måde kigget på noget, vi ikke burde have kigget på.

Vi har gjort medarbejde­rne opmærksom på, at vi ikke har fulgt det over længere tid eller set, hvad der i virkelighe­den er foregået eller fulgt med i mødet.

TV 2 ønsker ikke at oplyse, hvad det har fået af personalem­æssige konsekvens­er. Men til Ekstra Bladet fortæller både Thomas Funding og Jakob Vissing, at de begge har fået det, de beskriver som en ’ reprimande’ og ’skideballe’ og at ’der blev talt med store bogstaver’ af Ulla Pors.

Dermed har to ud af de i alt tre implicered­e chefer erkendt, at de kiggede med i mødet, Ekstra Bladet har været i kontakt med den tredje chef, der dog smækkede røret på, da han hørte, at det var Ekstra Bladet.

Nogle af os har set det og på den måde kigget på noget, vi ikke burde have kigget på

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Med på en kigger
Thomas Funding er en af de TV 2- chefer, som havde mulighed for at kigge med på medarbejde­rnes faglige møde.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN/ RITZAU SCANPIX Med på en kigger Thomas Funding er en af de TV 2- chefer, som havde mulighed for at kigge med på medarbejde­rnes faglige møde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark