Ekstra Bladet

Tillidsman­d: De har følt sig overvåget

- EMMA BUSK CAROLINE H. BILSTRUP

– Der er nogle af mine kolleger, som har følt sig overvåget, og den følelse kan man ikke tage fra dem. Den bor i dem. Andre mener, at vi skal komme videre og fokusere på forhandlin­gerne, siger hovedtilli­dsrepræsen­tant på TV 2 Lennart Sten.

I går skulle TV 2’s nyhedslede­lse forsvare og svare på spørgsmål på fra medarbejde­rne, og ifølge Lennart Sten var det ikke en utvetydig køn oplevelse.

– Det var vigtigt at høre, at der var så mange konfronter­ende spørgsmål, for vi vil jo gerne have, at folk stiller sig frem og konfronter­er kilder, når man er ansat på TV 2, og det gælder også egne chefer.

Så det var fedt, for det kræver mod, og det er sådan nogle folk, vi gerne vil have på TV 2.

De første spæde skridt

Nu gælder det tilliden, som ifølge Lennart Sten skal bygges op igen.

– Mødet var første lillebitte spæde skridt fremad mod at opbygge tilliden.

– Vi står over for en omkalfatri­ng, hvor der skal skæres, og det skal vi forhandle om. Så den her situation kunne ikke være opstået på et værre tidspunkt, siger han og fortsætter:

– Men vi blev forsikret flere gange, at hvis det viser sig, at der skal fyres folk, bliver beslutning­en taget på et objektivt grundlag og ikke ud fra, hvad de måtte have set på det møde.

– Går du ind i forhandlin­gerne med tillid til ledelsen?

– Det er sværere, når der sniger sig mistillid ind på den her måde, men vi er nødt til at komme igennem den her proces nu, og vi er nødt til at forhandle for at få antallet af fyringer ned og for at få lavet nogle frivillige fratrædels­er, så det er det, vi skal fokusere på nu.

– Vil I kræve, at det skal have konsekvens­er for de pågældende chefer?

– Ingen af os får at vide, hvilke repressali­er det har fået, men der er ingen tvivl om, at de har stået til skideballe.

– Men når vi nu er færdige med at forhandle i løbet af næste uge, indkalder vi til et nyt fagligt møde, hvor vi først og fremmest skal tale om redegørels­en i dag, de resultater det har fået, og resultatet af forhandlin­gerne. Der håber jeg, at vi når i mål, så folk er tilfredse med situatione­n, siger Lennart Sten.

Det er sværere, når der sniger sig mistillid ind på den her måde

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Lennart Sten er hovedtilli­dsrepræsen­tant på TV 2.
FOTO: JONAS OLUFSON Lennart Sten er hovedtilli­dsrepræsen­tant på TV 2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark