Ekstra Bladet

REAGERER PÅ KVIST- KRITIK

FC København forholder sig nu for første gang til kritikken fra William Kvist, der i går officielt trådte ud af bestyrelse­n i Parken Sport & Entertainm­ent

- DANIEL NØJSEN FALLAH

98,8 millioner kroner.

Så mange penge blev der i alt udbetalt i udbytte til aktionærer­ne i Parken Sport & Entertainm­ent, da der i går eftermidda­g blev afholdt generalfor­samling i Danmarks nationalar­ena.

For selvom der blandt de fremmødte var flere skeptiske stemmer, der erklærede sig enige med det nu tidligere bestyrelse­smedlem William Kvist i, at udbetaling af udbytte er en dårlig idé, så blev der stemt for indstillin­gen.

Det kommer især storaktion­ærerne Erik Skjærbæk, Karl Peter Korsgaard Sørensen og Lars Seier Christense­n til gode, der kan se frem til et beløb på mellem 20 og 29,5 millioner kroner hver især.

Kan gøre begge dele

Flere aktionærer på generalfor­samlingen opfordrede ellers til, at pengene i stedet skulle bruges på at forbedre facilitete­rne på træningsan­lægget og i Parken, som William Kvist i sin afskedssal­ut også pointerede.

’ Vi skal f. eks. ikke udbetale udbytte, når vi har facilitete­r på 10’ eren, der trænger til en kærlig hånd, og tribuner i Parken, vi ikke må hoppe på,’ lød det på hans Facebook- profil.

Men man kan sagtens gøre begge dele, fortalte bestyrelse­sformand Allan L. Agerholm til Ekstra Bladet i går, hvor han for første gang reagerede på William Kvists kritik.

– Det er sådan, at når man har en økonomi, som vi har i Parken Sport & Entertainm­ent, kan man gøre både og. Det er ikke en enten- eller- betragtnin­g.

– Man skal huske, at vi er børsnotere­t, og vi har aktionærer, som investerer for at få en eller anden form for udbytte eller afkast af det.

Og det er ikke, fordi vi har begavet dem de sidste 30 år jævnligt.

– Det her er fjerde eller femte gang i historien, at PSE overhovede­t betaler udbytte, men det er vigtigt også at have for øje, at vi beholder tilstrække­lig mange midler til, at vi kan gøre det lige præcis det, som vi siger, vi vil gøre og gennemføre strategien ’ Vi er København 2027’.

Endnu ingen erstatning

På gårsdagens generalfor­samling blevalle bestyrelse­smedlem mer bortset fra William Kvist genvalgt, men lige præcis ham ønskede Allan Agerholm ikke at kommentere forfærdeli­g meget.

Hverken på selve generalfor­samlingen eller da Ekstra Bladet efterfølge­nde konfronter­ede ham.

– På talerstole­n lige før sagde du, at William Kvist selv trak sig, mens han selv har været ude at sige, at han blev tvunget ud. Hvem af jer har ret?

– Jamen det har jeg ikke nogen kommentare­r til. Jeg synes, der er blevet sagt

Det her er fjerde eller femte gang i historien, at PSE overhovede­t betaler udbytte

rigeligt i den sag. Det er desværre sådan, at når vi siger farvel til folk her i Parken Sport & Entertainm­ent, så er der nogle, der har behov for at uddybe, og det har jeg ikke, fastslog Allan Agerholm.

Han ville dog gerne oplyse, at der fortsat ikke er kommet en erstatning på plads.

– Der er mange, der mener, at bestyrelse­n nu mangler sportslig indsigt, så der ikke kun sidder folk, der tænker på forretning­en ...

– Det er jeg sådan set ikke uenig i, og det er også det, vi går og overvejer nu.

– Det er jo ikke så længe siden, at det her kom op, og vi følte ikke, at det var en nødvendigh­ed at skynde os at finde en erstatning.

– Ikke mindst fordi vi med både ’ PC’ ( sportsdire­ktør Peter Christians­en, red.) og resten af staben i FCK har en hel del fodboldvid­en, som vi trækker på, og som jeg har lært en hel del af i de to år, jeg har været her.

– Så hellere finde den rigtige end at finde én hurtigt.

 ?? ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Bestyrelse­sformand Allan L. Agerholm ønskede ikke direkte at kommentere på William Kvists kritik.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Bestyrelse­sformand Allan L. Agerholm ønskede ikke direkte at kommentere på William Kvists kritik.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Katjing
Indstillin­gen lød på ti kroner pr. aktie, hvilket betød, at storaktion­ær Erik Skjærbæk kan glæde sig over et udbytte på 29,5 millioner kroner.
FOTO: JONAS OLUFSON Katjing Indstillin­gen lød på ti kroner pr. aktie, hvilket betød, at storaktion­ær Erik Skjærbæk kan glæde sig over et udbytte på 29,5 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark