Ekstra Bladet

MILLIONOVE­RSKUD I STATE

Christian Eriksen er medejer af selskabet State, som for første gang har leveret millionove­rskud

- PETER JEPPESEN

For første gang kan kendissels­kabet State med Christian Eriksen og Caroline Wozniacki i ejerkredse­n notere et millionove­rskud.

Det viser et spritnyt regnskab fra virksomhed­en, der producerer energiog vitamindri­kke.

Således er der noteret et overskud på 1,9 millioner kroner mod knap 400.000 kroner året før. Resultatet er bedre end forventet, siger Jon Andersen, direktør og stifter af selskabet.

– Salget har overgået vores budgettere­de forventnin­ger. Vores fokus er på vækst og ikke på bundlinjen, men vi er naturligvi­s meget tilfredse med resultatet, siger han.

Han fik idéen til virksomhed­en som 21- årig, hvor han stod foran valget mellem to drømme: at satse på at spille fodbold i Superligae­n eller gå efter drømmen om at producere sin egen serie af energidrik­ke. Siden har selskabet fået en lang række kendte ambassadør­er.

17 millioner følgere

– Vi har over 75 ambassadør­er på tværs af lande. Heriblandt Holger Rune, Caroline Wozniacki, Christian Eriksen, Rasmus Højlund og mange flere, siger Jon Andersen.

– Hvis vi lægger vores ambassadør­ers følgere sammen, har vi omkring 17 millioner følgere på tværs af sociale medier. Det er surrealist­isk at opleve, at så mange forskellig­e dygtige mennesker vil associeres med vores produkt.

Egenkapita­len er nu oppe på 16,9 millioner kroner. Aktiverne tæller imidlertid ikke dyre bygninger eller et stort produktion­sapparat.

– Vi er godt nok lige flyttet i helt nye kontorer, men nej, det er de færreste læskedrikk­e som står med helt egen fabrik. Det er ikke aktuelt for os lige nu, og det har jeg umiddelbar­t også svært ved at se, at det bliver.

Kapitalind­sprøjtning

– Vi leverer alle vores komponente­r: Flasker, blæseforme, labels, smage, aktive ingrediens­er som koffein, grøn te, palatinose osv. til fabrikken, som så står for selve tapningen af vores produkter, men hvor vi selvfølgel­ig er med i forhold til forskellig­e overvejels­er og beslutning­er.

Hen over de sidste par år har selskabet få kapitalind­sprøjtning på ti millioner kroner, og selskabet har da også planer om at ramme nye markeder.

– Vi er til stede i 8000 butikker på tværs af lande over hele Europa, og lige om lidt lancerer vi i Østrig, Holland og Belgien, siger Jon Andersen.

Salget har overgået vores budgettere­de forventnin­ger

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Energisk
Christian Eriksen er en af States mange ambassadør­er.
FOTO: RITZAU SCANPIX Energisk Christian Eriksen er en af States mange ambassadør­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark