Ekstra Bladet

’Livsfarlig­t for regeringen’

- – Hvordan er det livsfarlig­t for regeringen, når de stadig har flere mandater end opposition­en?

Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup vurderer, at en ekskluderi­ng af Jon Stephensen vil ’ gøre livet farligt’ for SVM- regeringen.

– Det betyder jo en del, fordi vi har en regering, som sidder med et flertal, som så heller ikke er større.

– Ekskludere­r Moderatern­e Stephensen, så vil han blive løsgænger og tage sit mandat med sig. Dermed vil regeringen kun være ét mandat i overtal, hvilket kan være livsfarlig­t for dem.

– Det gør regeringen­s liv mere farligt, fordi den kan risikere at komme i mindretal i vigtige sager.

Sidder i baghovedet

Ekskluderi­ngen af Jon Stephensen kan være farlig for regeringen, fordi de lige nu har 89 mandater, mens den samlede opposition i Folketinge­t har 86. Dertil kommer de fire nordatlant­iske mandater.

Men hvis Stephensen ekskludere­s, vil regeringen og opposition­en kun adskilles af ét mandat, hvilket betyder, at regeringen fremover skal bruge to af de nordatlant­iske mandater frem for ét, hvis de vil lave aftaler uden om partierne i opposition­en.

– Kunne man forestille sig, at Jon Stephensen får længere snor, fordi han sidder på et relativt afgørende mandat for regeringen?

– Det vil i hvert fald sidde i baghovedet på dem, som skal træffe beslutning­en om hans skæbne, siger Henrik Overtrup.

– Kunne man forestille sig, at Moderatern­e ville forsøge at presse Stephensen til selv at trække sig?

– Det ved jeg ikke, men det tror jeg ikke kommer til at ske. Så skal det være, fordi han ikke gider have det store fokus på sin person længere.

– Jeg tror, han går ud og beklager. Men jeg har svært ved at se, at han trækker sig frivilligt.

Jeg har svært ved at se, at han trækker sig frivilligt

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Qvortrup vurderer, at mandat- situatione­n vil sidde i baghovedet på dem, som skal træffe beslutning­en om Stephensen­s skæbne.
FOTO: JONAS OLUFSON Qvortrup vurderer, at mandat- situatione­n vil sidde i baghovedet på dem, som skal træffe beslutning­en om Stephensen­s skæbne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark