Ekstra Bladet

Uhyggelige sager på cv’et

-

I disse dage er Karina Skou aktuelt forsvarer i ankesagen i Vestre Landsret for en dagplejemo­r, som sidste år af byretten blev dømt for vold med døden til følge mod en lille pige.

Men hun har også været forsvarer i den meget makabre sag om drabet på en nordjysk mand, der i 2020 blev skudt på en landejendo­m og anbragt på et brændende bål.

Derefter blev resterne af ham samlet op og smidt i to olietønder, som blev sat på en ladvogn og kørt til havneområd­et i Frederiksh­avn. Her fandt politiet tønderne fyldt til randen med noget, der lignede en blanding af aske og jord, men de rummede også knogler og tandvæv.

To mænd var tiltalt i sagen, og Karina Skous klient, en svensk mand, blev idømt 13 års fængsel.

Skubbet i havet

Anderledes gik det med en spektakulæ­r sag om drab på en 16- årig pige. Ifølge anklagen havde en 17- årig kæreste skubbet hende i havet på Færøerne, hvor de begge kom fra.

Sagen havde været oprullet, da den fandt sted i 2012, men blev genoptaget ved byretten 2021, og Karina Skou var forsvarsad­vokat for den da 26- årige mand.

Han blev frifundet af retten på Færøerne. Også året efter ved landsrette­n. Nu har Karina Skou søgt om en stor erstatning til ham.

’ Jeg tror, alle kan forstå, hvor hårdt det er at have en sådan sigtelse hængende over hovedet i mange år og efterfølge­nde skulle igennem hele to retssager, før min klient med frifindels­er i by- og landsret kunne komme videre med sit liv,’ skrev advokaten på Facebook.

For en advokat er det ikke hver dag, man fører de store, profilered­e retssager, og Karina Skou har også en lang række mindre straffesag­er.

Slap med bøde

Et bedemands-ægtepar var således anklaget i en sag om skatte- og moms- svindel for over en million kroner samt for at have brugt en rustvogn til privat kørsel. Men sagen mundede ud i næste ingenting. Manden, som var repræsente­ret af Karina Skou, slap med en bøde, fordi han havde lavet fejl i regnskaber­ne.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Karina Skou var forsvarer for en mand, der blev idømt 13 års fængsel for drab i Nordjyllan­d, hvor offerets lig blev brændt og forsøgt gemt i tønder.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Karina Skou var forsvarer for en mand, der blev idømt 13 års fængsel for drab i Nordjyllan­d, hvor offerets lig blev brændt og forsøgt gemt i tønder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark