Ekstra Bladet

ET HELT NYT LIV

FARVEL, EUROPA: En forandret tilværelse venter, når prinsesse Marie og prins Joachim rykker til Washington D.C. Det fortalte prinsesse Marie i går til den fremmødte presse

- CAROLINE H. BILSTRUP

Når prins Joachim og prinsesse Marie senere på året skifter baguettes ud med burgere, venter der et helt nyt liv.

Det fortalte prinsessen til den fremmødte presse, der mandag mødte prinsesse Marie i Odense, hvor hun som protektor åbnede Landsforen­ingen Autismens nationale konference Sikon.

– Det er et spændende nyt kapitel, vi glæder os rigtig meget til Washington, og det bliver et nyt liv. Så det er meget spændende, sagde prinsessen.

– De ved ikke rigtig endnu, men jeg tror, at de glæder sig, lød det videre fra prinsesse Marie, da hun blev spurgt til, hvordan hendes og Joachims to børn, komtesse Athena og grev Henrik, har taget nyheden om flytningen til Washington D. C., der skyldes, at prins Joachim har fået et nyt job som forsvarsin­dustriatta­ché.

Familien har siden 2019 boet i Frankrig, hvor prins Joachim startede på det militære uddannelse­sforløb. 1. september 2020 tiltrådte prinsen sit nuværende job som forsvarsat­taché på den danske ambassade Paris. Kontrakten lød på to år med mulighed for forlængels­e.

Ikke eget ønske

I sommeren 2020 gav prinsesse Marie i et interview med Se og Hør udtryk for, at beslutning­en om at flytte til Frankrig ikke ligefrem var parrets eget ønske.

– Det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide, lød det dengang fra Marie.

Hvorvidt beslutning­en om Washington D. C. er parrets egen, står hen i det uvisse.

Da Ekstra Bladet i marts mødte prinsen i Paris, undlod prinsen nemlig at svare direkte på det spørgsmål.

– Det er noget, jeg har haft i tankerne et stykke tid og set frem til længe, lød det i stedet fra prins Joachim.

Rigtig godt

Luften synes dog at have været ganske kold i noget tid mellem dronning Margrethe og Prins Joachims familie.

Dronningen fødselsdag var således det første officielle møde mellem prinsesse Marie og dronningen siden den historiske krise, der blev udløst for et halvt år siden af dronning Margrethes beslutning om at fratage prins Joachims fire børn – hvoraf prinsesse Marie er mor til de to yngste – deres titler som prinser og prinsesse.

Første afbud fra prinsessen kom få dage før dronning Margrethes udmelding om titlerne.

Dronningen havde i forbindels­e med sit 50- års regeringsj­ubilæum inviteret regeringen, Folketinge­t og de danske EU- parlamenta­rikere samt den kongelige familie indenfor til fest. Her meldte både prins Joachim og prinsesse Marie afbud, kunne Billed- Bladet fortælle.

Også ved det traditions­rige nytårstaff­el meldte prinsesse Marie afbud. Her lød grunden, at grev Henrik var syg.

Prins Joachim var dog til stede ved nytårstafl­et, der lå samme dag, som titlerne officielt blev taget fra prins Joachims fire børn, nemlig 1. januar.

Vi glæder os rigtig meget til Washington

Det er ikke altid os, der bestemmer

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Op med rødderne
Prinsesse Marie ser frem til den nye tilværelse, der venter hende, Prins Joachim og parrets to fælles børn, når de rykker over på den anden side af Atlanten til USA.
FOTO: PER LANGE Op med rødderne Prinsesse Marie ser frem til den nye tilværelse, der venter hende, Prins Joachim og parrets to fælles børn, når de rykker over på den anden side af Atlanten til USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark