Ekstra Bladet

DROPPER BILBONUS

RETTER IND: DSB- bosserne skal ikke længere skal have tilskud til at køre bil i forbindels­e med arbejdet – i stedet overgår tillægget til løn

- DAVID ATTARDO

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, hvordan DSB- direktør Flemming Jensen i årevis har fået et månedligt biltilskud på 13.750 kroner, mens den øvrige del af direktione­n også er blevet belønnet med fri bil de sidste tre år.

Imens de udadtil prædikede bæredygtig­hed og klimavenli­g transport, blev topbossern­e betalt for at have en bil.

Men det skal være slut nu.

Over for Ekstra Bladet bekræfter DSB Presse, at det er blevet besluttet på et møde i DSB’s vederlagsu­dvalg at konvertere tilskuddet til almindelig løn.

Det sker med tilbagevir­kende kraft fra 1. januar, hvis det ellers bliver godkendt af bestyrelse­n på førstkomme­nde møde.

Ikke kønt, DSB

Da Ekstra Bladet afslørede bilbonusse­n i DSB, fik de hård kritik af strategisk kommunikat­ionsrådgiv­er hos Moment Kommunikat­ion Troels Johannesen, der er ekspert i virksomhed­ers håndtering af kommunikat­ion i forbindels­e med grøn omstilling.

– Det er jo aldrig kønt, når man siger noget og gør noget andet. Det er det, DSB igen er fanget i her. De vil jo rigtig gerne have os til at køre mere i tog, og så er det jo ikke smart, når topfolkene i en transportv­irksomhed tager bilen. Og så endda bliver betalt for det. Det er problemati­sk og en kæmpe udfordring for dem.

Selvom Flemming Jensen nu ikke længere direkte bliver betalt for at tage bilen, er det uklart, om han fortsætter med køre i bil på arbejde.

For bøvlet

Flemming Jensen har i et interview med TV 2 tidligere fortalt, at han ikke tager toget til arbejde. Det er for bøvlet.

– Nogle gange med toget, ofte med bilen. Lige der, hvor jeg bor, er det lidt besværligt, Man kan godt, og så skal jeg til Høje- Taastrup, men der er ikke de bedste forbindels­er i dag, sagde Flemming Jensen dengang.

Ekstra Bladet er dog klar med en hjælpende hånd. Turen fra Haslev til HøjeTaastr­up tager omkring 40 minutter, og et hurtigt kig på rejseplane­n. dk viser, at du rent faktisk kan bruge DSB’s tilbud og komme frem på nogenlunde samme tid.

En tur i bil til Ringsted tager i omegnen af 20 minutter, mens toget fra Ringsted til Høje- Taastrup tager omtrent det samme. Vupti. 40 minutters rejse, og så bidrager du endda til DSB’s strategi og det danske samfund.

Med pension og personaleg­oder tjente Flemming Jensen 6,933 millioner kroner i 2022. Direktør for Strategi & Togmaterie­l Jürgen Müller samt direktør direktør for drift Per Schrøder tjente knap 3,8 millioner om året, mens også økonomidir­ektøren fik samme beløb.

Det er jo aldrig kønt, når man siger noget og gør noget andet

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? DSB- chefen Flemming Jensen vil have os alle til at tage toget. Imens har han selv fået udbetalt 13.750 kroner, om måneden i biltilskud. Dobbeltmor­al
FOTO: JENS DRESLING DSB- chefen Flemming Jensen vil have os alle til at tage toget. Imens har han selv fået udbetalt 13.750 kroner, om måneden i biltilskud. Dobbeltmor­al

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark