Ekstra Bladet

Mystik om millioner

LUKSUS- KONKURS: Høreappara­tfirma sendte millioner til udenlandsk­e dattersels­kaber, inden det gik konkurs med et brag. I dag er pengene væk

- JONAS SAND SØREN SCHMIDT PETER JEPPESEN

På papiret skulle høreappara­tfirmaet Sinitone vækste i udlandet, men tilsynelad­ende blev millioner af kroner fyret af i samme lynhurtige tempo, som de to ejere gjorde privat.

Som Ekstra Bladet skrev i går har Sinitones to ejere fyret millioner af på dyre biler, lystyacht og huse for millioner. Selskabets koncept var, at det kørte ud til ældre, gav dem en høretest og solgte et høreappara­t. Men i starten af året kollapsede selskabet, og i dag er såvel selskab som ejere konkurs.

Efter et par år med flotte regnskaber og høj vækst i Danmark forsøgte høreappara­tvirksomhe­den at indtage udenlandsk­e markeder.

Her blev der i løbet af en kort periode oprettet selskaber i lande som Norge, Sverige, Polen, Schweiz, Tyskland og Holland, og ifølge Sinitones regnskaber var der ført 35 millioner kroner fra Danmark til de udenlandsk­e selskaber.

For kuratorern­e, der forsøger at rydde op i Sinitones kollaps, stod det dog hurtigt klart, at de penge ikke eksistered­e der længere, og det store spørgsmål er, hvor pengene er i dag.

Hvor er pengene?

Faktisk var alle dattersels­kaberne nemlig under afvikling – i de fleste tilfælde taget under konkursbeh­andling – da kuratorern­e begyndte arbejdet med oprydninge­n.

Ekstra Bladet har spurgt Rasmus Bjerregaar­d og Torben Linnet, der henholdsvi­s var adm. direktør og bestyrelse­sformand i selskabet, hvor de mange millioner er blevet af. Forklaring­en er de dog noget uenige om.

– De er jo brugt på at købe biler, høreappara­ter og alt muligt for. Lønninger, siger Rasmus Bjerregaar­d, der altså mener, at pengene er gået til almindelig drift i selskabern­e.

Den forklaring er Torben Linnet imidlertid ikke enig i.

’ Jeg har ingen viden om, hvor de millioner, der er flyttet ud af landet, er havnet, da det ikke er noget, jeg som bestyrelse­sformand er blevet oplyst om,’ skriver han i en mail.

Han hæfter sig dog ved, at pengene – ifølge ham – er forsvundet i flere af de udenlandsk­e selskaber, inden driften overhovede­t er kommet i gang.

’ Jeg formoder, at der er begået selskabstø­mning, i form af at der er blevet oprettet en række selskaber i udlandet, hvor jeg ikke som bestyrelse­sformand har hverken accepteret eller underskrev­et oprettelse af disse selskaber. Eksempelvi­s er der blevet oprettet et svensk og et norsk selskab, som ingen aktivitet har haft, men mig bekendt er der afskrevet fem millioner kroner i tab fra disse selskaber,’ skriver Torben Linnet.

Jeg har ingen viden om, hvor de millioner, der er flyttet ud af landet, er havnet

 ?? PRIVATFOTO­S ?? Forskellig­e forklaring­er
Forhenvære­nde bestyrelse­sformand Torben Linnet ( til venstre) og forhenvære­nde administer­ende direktør i Sinitone Rasmus Bjerregaar­d er uenige om, hvor firmaets forsvundne millioner er blevet af.
PRIVATFOTO­S Forskellig­e forklaring­er Forhenvære­nde bestyrelse­sformand Torben Linnet ( til venstre) og forhenvære­nde administer­ende direktør i Sinitone Rasmus Bjerregaar­d er uenige om, hvor firmaets forsvundne millioner er blevet af.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Sinitones hovedkonto­r lå i denne bygning i Roskilde.
FOTO: KENNETH MEYER Sinitones hovedkonto­r lå i denne bygning i Roskilde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark