Ekstra Bladet

STORHEDSVA­NVID

- Mads Kastrup

DER SKAL storhedsva­nvid til. Når man som 63- årig mandlig folketings­politiker skriver til et 19- årigt kvindeligt medlem af ungdomspar­tiet: ’ Du virker klog og er smuk med den lækreste krop.’

Det kan vel kun næres af, at Moderatern­es Jon Stephensen har gjort sådan noget før? Uden at blive knaldet op ad den sociale medievæg og afkrævet en forklaring på den slags ’ gammel- grisgrynt’?

VI TALER OM en mand, der formentlig tænker, hvad andre kan gøre for ham, snarere end hvad han kan gøre for andre. Og således have taget denne omvendte Kennedy- logik med sig ind politik. Helt ironisk med sig ind i Lars Løkkes Moderatern­e. Eks- statsminis­teren og eks- Venstre- formanden, om hvem vi fastholder, at han er selve inkarnatio­nen af den nævnte logik.

Men selv med Løkke forekommer sammenlign­ingen urimelig. Jon Stephensen er som bekendt tidligere teaterdire­ktør. Med tryk på tidligere ifølge de teaterbest­yrelser, der har fyret ham. Vi taler angiveligt uretmæssig­e regninger, dokumentfa­lsk, grænseover­skridende adfærd og dobbeltspi­l.

Det er alligevel et kækt karakterbl­ad at have for en kulturordf­ører i Folketinge­t. Og i dag skal Moderatern­e angiveligt også tage stilling til, om Stephensen fortsætter i rollen. Ja, endog om han fortsætter i partiet.

UDEN STEPHENSEN er SVM- regeringen imidlertid reduceret til lavest mulige flertal for en flertalsre­gering. Og hele hymnen om ’den nødvendige politik’ fra et bredt, ubrydeligt samarbejde er tæt på at kollapse.

Sat over styr af et partimedle­m, der tilsynelad­ende opfatter politisk samarbejde som en opfordring til at indynde sig hos kvinder, der er under en tredjedel af hans egen alder.

Jon Stephensen skrev tilbage i 2020 ironisk nok en tak til Sofie Linde for at have kickstarte­t MeToo- bølgen:

– Jeg kan ikke takke dig nok, Sofie, for det, du har gjort for, at min datter på ti år ikke skal ende som et sexobjekt, men bedømmes som et menneske med kvalifikat­ioner, den dag hun står og søger sit første job.

LAD OS YDERMERE minde Moderatern­es kulturordf­ører om hans egne ord til Berlingske i 2021, hvor han igen skrev om at ’ lytte til de unge, der lige nu siger fra over for sexisme og krænkelser’.

Unge, som skal ’ lægge røv og krop til’, som der stod i hans tekst, og på hvis ’side’ han stod – ’ 100 procent’, som det lød.

Jon Stephensen er legemliggø­relsen af en politiker, hvor der ingen forbindels­e er mellem, hvad han siger, og hvad han gør. Det kan være helt modsatrett­et. Det ligner ikke engang hykleri – hvilket vel involverer en form for forsæt. Det ligner en brist, når man ikke forstår, at man selv er typen, ens datter skal advares imod.

Det ligner en brist, når man ikke forstår, at man selv er typen, ens datter skal advares imod

Læs reportagen på side 4-5.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Vi taler om en mand, der formentlig tænker, hvad andre kan gøre for ham, snarere end hvad han kan gøre for andre, skriver Mads Kastrup i dagens leder om Jon Stephensen.
FOTO: JONAS OLUFSON Vi taler om en mand, der formentlig tænker, hvad andre kan gøre for ham, snarere end hvad han kan gøre for andre, skriver Mads Kastrup i dagens leder om Jon Stephensen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark