Ekstra Bladet

SAVNET AF MIK KEL ER ENORMT

TOMRUM: Flere af håndboldhe­rrernes helt store kanoner var i går samlet i Herning for første gang siden VM- triumfen i januar. Ét velkendt ansigt var fraværende

- MADS ROMME

Der var én person, der manglede.

I går eftermidda­g mødte håndboldhe­rrerne pressen inden de foreståend­e træningska­mpe mod Spanien og Sverige.

For flere af landsholde­ts rutinerede stjerner er samlingen den første siden guldtriumf­en i januar.

Derfor var det også en kende specielt, at landsholde­ts altoversky­ggende stjerne de sidste mange år var fraværende.

8. februar – i kølvandet på VM – blev Mikkel Hansen sygemeldt med stresssymp­tomer, og siden har han ikke snøret håndboldsk­oene.

Over for Ekstra Bladet sætter hans Aalborg- holdkammer­at Henrik Møllgaard ord på, hvordan det har været – og er – at undvære Hansen.

Savner en god ven

– Der er ingen tvivl om, at vi savner ham på banen, men det har ikke været så svært at parkere, for det er noget andet, der er på spil. Mikkels og familiens hel

Der er ingen tvivl om, at vi savner ham på banen

bred er langt vigtigere, så mest af alt savner jeg at have en god ven i hverdagen.

– Det vigtigste er at få ham helt på højkant, så jeg også får ham tilbage igen.

– Jeg har mistet mange tætte holdkammer­ater gennem årene, men det her er selvfølgel­ig noget andet, for det ville være en selvfølge, at Mikkel sad her nu, hvis ikke han var sygemeldt. Det er Mikkel, der heldigvis har valgt at tage en pause, siger Møllgaard.

Landsholde­ts forsvarskl­ippe fortæller, han snakker med Mikkel Hansen, men så lidt som muligt om håndbold.

– Vi taler mere om de andre ting i livet. Hvordan han går og har det. Vi er begyndt at tale mere og mere sammen, fordi han selvfølgel­ig også har det bedre. Så det er dejligt, siger Møllgaard.

Mest af alt savner jeg at have en god ven i hverdagen

For landsholde­t er det ikke så meget et sportsligt savn, der fylder. Det er personen Mikkel Hansen, der mangler.

– Han bringer altid godt humør, og man kan altid høre ham. Han snakker måske lidt for meget en gang imellem fra en træners synspunkt, siger landstræne­r Nikolaj Jacobsen kækt og fortsætter:

– Men på det personlige plan tror jeg, vi alle sammen savner ham med alt det, han har fyldt både på og udenfor banen

Alle er kede af det

Én, der har spillet sammen med Mikkel Hansen på landsholde­t i lang tid, er målmand Niklas Landin. Heller ikke han lægger skjul på, at det er en smule specielt at mødes uden Hansen.

– Vi er allesammen meget kede af det på Mikkels vegne. Forhåbentl­igt kan perioden efter VM give ham den ro, der skal til for at kunne vende tilbage til håndboldba­nen.

– Efter så mange år på landsholde­t, er det lidt specielt, at man ikke kan høre hans stemme. Jeg forbinder lidt landsholde­t med Mikkel, så på den måde er det noget helt nyt, man ikke kan høre ham ovre i hjørnet, siger Kiel- målmanden.

Rasmus Lauge, den helt

store helt i VM- finalen mod Frankrig, stemmer i:

– Det er klart, han har været ansigtet på landsholde­t gennem mere end et årti. Så det er klart, han har været en stor figur, og det bliver en anderledes tid, når han ikke er med.

Stor tro på retur

Siden Mikkel Hansen sygemeldin­g har det været sparsomt med meldinger om hans helbred. I Aalborg Håndbold har fokus været at give deres stjerne noget ro, har det lydt.

Spørgsmåle­t, der byder sig, er dog, om Mikkel Hansen kommer tilbage til håndbolden. I landsholds­lejren ser man optimistis­k på fremtiden.

– Jeg håber da, han forhåbentl­ig snart er klar til at spille håndbold igen. Jeg har stadig en stor tro på, at Mikkel nok skal komme tilbage til landsholde­t, siger Nikolaj Jacobsen.

– Jeg er sikker på, der også er flere landskampe og samlinger i Mikkel, lyder det fra Henrik Møllgaard.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Holder kontakten
Henrik Møllgaard savner sin holdkammer­at fra landsholde­t og Aalborg Håndbold. Men de er begyndt at ses mere på det seneste, hvilket han ser som et godt tegn for vennens helbred.
FOTO: ERNST VAN NORDE Holder kontakten Henrik Møllgaard savner sin holdkammer­at fra landsholde­t og Aalborg Håndbold. Men de er begyndt at ses mere på det seneste, hvilket han ser som et godt tegn for vennens helbred.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Det er lidt specielt, siger målmand Niklas Landin om ikke at have Mikkel Hansen med på landsholde­t.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Det er lidt specielt, siger målmand Niklas Landin om ikke at have Mikkel Hansen med på landsholde­t.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Han bringer altid godt humør, siger landstræne­r Nikolaj Jacobsen om Mikkel Hansen.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Han bringer altid godt humør, siger landstræne­r Nikolaj Jacobsen om Mikkel Hansen.
 ?? ??
 ?? FOTO: NILS MEILVANG/ RITZAU SCANPIX ?? Mikkel Hansen har været sygemeldt med stresssymp­tomer siden 8. februar i år.
FOTO: NILS MEILVANG/ RITZAU SCANPIX Mikkel Hansen har været sygemeldt med stresssymp­tomer siden 8. februar i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark