Ekstra Bladet

Hygger med brætspil

- MADS ROMME – Hvad spiller I? – Hvem er bedst?

Hvad laver håndboldsp­illere egentlig i deres fritid?

Det løftede landsholde­ts VM- komet Simon Pytlick sløret for over for Ekstra Bladet, da håndboldhe­rrerne mødte pressen i Herning.

Sammen med landsholde­ts stregspill­er Lukas Jørgensen og flere holdkammer­ater har 22årige Pytlick nemlig en helt særlig klub.

– Man kan gøre, lige hvad fantasien bidrager med. Det kan være alt fra at tage på café eller ud og spise. I vores tilfælde har vi en brætspilsk­lub i GOG, hvor vi er nogen, der mødes og spiller cirka en gang om måneden, fortæller han.

Super hyggeligt

Pytlick og Jørgensen følges til sommer ad, når de skifter GOG ud med giganten Flensburg- Handewitt. I marts fortalte Pytlick Ekstra Bladet, at de to unge stjerner havde overvejet at flytte sammen, men droppet det til sidst.

I stedet ville de besøge hinanden og spille spil, lød det.

– Det er super hyggeligt. Man får lagt telefonen væk, får snakket og grint lidt og spillet nogle gode spil. Og så får man tankerne et andet sted hen end håndbolden. Så det er super fint, siger Simon Pytlick.

– Jamen, vi spiller alt fra Codenames til Hint til Bagklog. Alle de der basic, gode spil. Og så er vi nogle gange nede på en brætspilsc­afé, hvor der er adgang til rigtig mange spil, hvor vi har taget lidt forskellig­t og prøvet nogle nye ting. Så det er supersjovt.

– Det er faktisk ikke mig eller Lukas, selvom jeg rigtig gerne vil sige en af os. Oskar Vind, som vi spiller med ( i GOG, red.), han er rigtig god. Den må han desværre få. Lukas’ kæreste er også rigtig god. Men det er desværre ikke mig, selvom jeg gerne ville sige det, forklarer en smilende Pytlick.

Et nyt kapitel

Sportsligt koncentrer­er Pytlick sig for nuværende om at passe sit job i GOG. Han ser dog frem til at prøve sig af i det tyske.

Man får lagt telefonen væk, får snakket og grint lidt

Det lægger han ikke skjul på.

– Det bliver rigtig fedt. Lukas og jeg glæder os rigtig meget, og det er altid fedt at skulle prøve noget nyt. Det er en stor ting og et nyt kapitel i mit liv, men også karriere.

Den unge back får heldigvis hjælp af sin nye klub, når det gælder lejlighed og andre praktiske ting. Han mangler dog at få ’ 100 procent styr’ på det hele, lyder det.

– Der er stadig lige nogle ting, jeg kæmper lidt med, men det skal nok komme, inden jeg når at flytte derned.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Simon Pytlick og nogle af holdkammer­aterne i GOG har en klub, hvor de fra tid til anden mødes for at spille brætspil.
FOTO: ERNST VAN NORDE Simon Pytlick og nogle af holdkammer­aterne i GOG har en klub, hvor de fra tid til anden mødes for at spille brætspil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark