Ekstra Bladet

Cort jagter revanche i Romandiet Rundt

- FREDERIK INGEMANN

Efter mere end en måned uden løbsnummer på ryggen er danske Magnus Cort atter at finde i feltet, når WorldTour- etapeløbet Romandiet Rundt starter i dag.

Pausen er blevet brugt på at slappe af både fysisk og mentalt, men også på at forberede sæsonens næste store mål, Giro d’Italia, der starter om mindre end to uger.

Blandt andet har Magnus Cort været på højdetræni­ngslejr i Andorra, der er en særdeles populær træningsde­stination for cykelrytte­re.

– Jeg har været og trænet i min lejlighed i Andorra, så jeg har fået tre en halv uge i højderne.

Og træningen har givet resultater, mener rytteren fra EF Education- EasyPost.

– Jeg tror, at min form er udmærket, men jeg forventer også, at jeg lige skal i gang igen, siger Cort forud for starten på Romandiet Rundt.

Kommet for at vinde

Selvom det schweizisk­e etapeløb skal hjælpe danskeren med at genfinde løbsfarten efter den lange pause, stiller den tidligere indehaver af bjergtrøje­n i Tour de France ikke til start blot for at træne.

– Romandiet Rundt er en del af min forberedel­se til

Giroen, men når jeg er der, kommer jeg også for at køre cykelløb, forsikrer den opportunis­tiske bornholmer.

Den danske udbrudskon­ge øjner dog flere muligheder, afhængigt af hvilke ryttere der finder vej til startstreg­en i dag.

– Jeg må se, hvor mange sprintere der ender med at dukke op.

– Jo færre sprintere, jo mere attraktivt bliver det også at blande sig i de rene massespurt­er, lyder det fra Magnus Cort, der tidligere i karrieren har vundet store spurter i blandt andet Vuelta a España.

Danskeren har i forvejen noteret sig for to sejre i indeværend­e sæson, efter han tilbage i februar viste sin alsidighed ved at besejre store dele af verdenseli­ten to dage i streg i forskellig­e typer finaler.

Magnus Cort har har kørt det seks dage lange etapeløb én gang tidligere i karrieren tilbage i 2021. Dengang var han ved flere lejlighede­r tæt på at vinde en etape, men det lykkedes aldrig.

Danskeren ser imidlertid lyst på sine muligheder i årets udgave.

– Der er nogle mellemetap­er, som passer mig rigtig godt, siger Cort med henvisning­er til de dage, hvor terrænet er for let til bjergrytte­rne, men for svært for de tungere sprintere.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Magnus Cort har haft en god start på sæsonen, som blandt flere højdepunkt­er har budt på én dag i førertrøje­n i Paris- Nice.
FOTO: CLAUS BONNERUP Magnus Cort har haft en god start på sæsonen, som blandt flere højdepunkt­er har budt på én dag i førertrøje­n i Paris- Nice.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark