Ekstra Bladet

SÅ FORSVANDT NULLET

POINT PÅ KONTOEN: Efter hele 23 nederlag i træk fik Dalum IF endelig en sejr i weekenden

- KENNETH BEYER

Inden kampen lørdag stod der stadig et stort rundt nul helt nede i bunden af tabellen for 3. division.

Dalum IF havde nemlig tabt de første 23 kampe i sæsonen, men endelig kunne de glæde sig over en sejr.

Efter bare 26 minutter var den fynske klub endda foran med 2- 0 over AB Tårnby, og det undertippe­de holdt endte med at vinde 3- 0.

– Ude på bænken var vi sådan lidt ’ hvad fanden foregår der?!’.

– Vi sad og kiggede på hinanden, men ingen turde håbe på noget som helst, før vi til allersidst scorer til 3- 0. Der turde vi tro på det, siger den spillende assistentt­ræner Mathias Schilling til Ekstra Bladet.

Kunne ikke sejrssange­n

De sjældne tre point skulle naturligvi­s fejres.

– Det er et meget ungt hold, vi har. Det er ikke dem alle, der lige drikker en øl efter kampen, men der var flere, der fik en øl. Jeg tror også, at en del var i byen.

– Vi måtte lige lære dem sejrssange­n. Den har de ikke prøvet at synge før, så vi måtte lige have den op på tavlen og gennemgå den.

– Hvordan kan I tabe 23 kampe i træk?

– Der har været en masse tumult i klubben det sidste års tid. Sidste sommer mistede vi 15 spillere eller sådan noget. Der røg nok 500 divisionsk­ampes erfaring.

– Unge drenge skulle vænne sig til seniorfodb­old, og det kunne man godt se, men de har haft tro på tingene og ikke givet op. Det gav endelig en sejr i weekenden.

Nu står vi her igen

Trods de mange nederlag i træk har Dalum stadig været en smule optimistis­ke inden kampene, fortæller Mathias Schilling.

– Når vi har snakket om det, har der hele tiden været tro på tingene, og at det nok skulle lykkes på et eller andet tidspunkt.

Men når de så kom skidt fra start, blev det hurtigt til en, ja ... træls følelse.

– Det er ikke særlig fedt, og der har også været kampe, hvor vi bagefter har siddet og tænkt ’ endnu en snitter’.

– Op til kampene har det egentligt været fint, men når vi så er kommet bagud efter fem minutter, har vi tænkte ’nu står vi her igen’. Der mister vi troen på tingene, forklarer Mathias Schilling.

Fynboerne har med sejren en målscore på 9- 83 og 22 point op til den rigtige side af stregen.

Og som assistentt­ræneren formulerer det, så handler det nu i stedet med de resterende kampe om at have en lang optakt til den kommende sæson.

På bænken var vi sådan lidt ’ hvad fanden foregår der?!’

 ?? FOTO: DALUM IF ?? Tiltrængt sejr
Indtil i weekenden havde Dalum IF tabt samtlige 23 kampe i denne sæson. Men det fik fynboerne lavet om på med en sensatione­l 3- 0- sejr over AB Tårnby.
FOTO: DALUM IF Tiltrængt sejr Indtil i weekenden havde Dalum IF tabt samtlige 23 kampe i denne sæson. Men det fik fynboerne lavet om på med en sensatione­l 3- 0- sejr over AB Tårnby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark