Ekstra Bladet

MIKAEL I FACEBOOK- BALLADE: ’ DET ER RABLENDE VANVITTIGT’

Efter længere tids tovtrækker­i med Facebook har Mikael Holm nu endegyldig­t opgivet sin profil, der er blevet hacket for over en måned siden

- VICTOR KUHLMAN

De fleste har nok prøvet at kigge Facebook igennem og stoppet ved feltet ’ Personer, du måske kender’.

❘ Mikael Holms tilfælde er der dog ikke kun tale om personer, han måske kender. Han støder nemlig også på sig selv.

For hans gamle Facebookpr­ofil er blevet overtaget af hackere. Og lige meget hvad han gør, kan han ikke få den tilbage.

– ❘ bagklogska­bens ulideligt klare lys er tofaktor- godkendels­er ikke for sjov. Det havde jeg ikke på min Facebook- profil, og det betaler jeg prisen for nu, forklarer han.

Smådespera­t

❘ løbet af en ellers almindelig søndag nat i sidste måned begyndte det at tikke ind med mails om ændringer på Mikael Holms Facebook- profil.

❘ en mail stod der for eksempel, at han havde skiftet den tilknytted­e mail til en ny, mens der i en anden stod, at han havde nulstillet sin adgangskod­e.

Da Mikael Holm forsøgte at oplyse Facebook om, at det ikke var ham, som havde lavet de mange ændringer, endte han igen og igen i en blindgyde.

– Det er David mod Goliat, og som almen bruger af Facebook er man fuldstændi­g magtesløs, siger han.

Selvom alle ændringer blev foretaget fra en adresse i Ho Chi Minh i Vietnam, har alle forsøg på at genvinde profilen indtil videre været nyttesløse. Og så er det ellers ligegyldig­t, hvor mange mennesker han har fået til at anmelde profilen.

– Jeg er nået til en situation, hvor jeg er smådespera­t. Jeg har heldigvis ikke mine kreditkort­oplysninge­r tilknyttet profilen, men tvivlsomme typer har adgang til mit netværk og mine oplysninge­r og billeder. Det er ikke en rar følelse, siger han.

Vil tale med en voksen

Man skulle måske tro, at Meta, der ejer Facebook, er interesser­ede i, at hackere ikke udnytter profilerne på deres sociale medie.

Men det er ikke den oplevelse, som Mikael Holm er efterladt med.

Faktisk kan han slet ikke komme i kontakt med Meta, forklarer han.

– Jeg er overrasket over, at der ikke er noget i deres sikkerheds­system, som reagerer, når en dansk profil, som har eksisteret i mere end 15 år, pludselig laver fundamenta­le ændringer fra Vietnam i løbet af natten dansk tid, siger han og uddyber:

– Det er rablende vanvid. Og kunne man bare tale med en voksen eller et rigtigt menneske i en kundeservi­ce, så kunne det måske løses. Men det kan man ikke, for det eksisterer ikke.

Følg vejledning­en

□kstra Bladet har været i kontakt med Meta for blandt andet for at høre, hvad Mikael Holm kan gøre for at få sin profil tilbage.

De anbefaler i et skriftligt svar, at han føler vejledning­en på deres supporthje­mmeside, der ifølge Metas talsperson ’ i øjeblikket den bedste mulighed for hurtig og effektiv løsning af de fleste problemer’.

Samtidig anerkender de, at svindel er et udbredt problem, som også finder sted på Metas platforme.

’ Derfor er det vigtigt, at den enkelte udviser sund internetfo­rnuft, er omhyggelig med eksterne links og aldrig udleverer personlige oplysninge­r,’ skriver Meta.

 ?? FOTO: MICHAEL DWYER PRIVATFOTO ?? Sådan så indbakken ud, efter hackerne havde været i gang.
Mikael Holm føler sig magtesløs over for Faecbook.
FOTO: MICHAEL DWYER PRIVATFOTO Sådan så indbakken ud, efter hackerne havde været i gang. Mikael Holm føler sig magtesløs over for Faecbook.
 ?? FOTO: META. ?? 145 fælles venner har Mikael Holm med sin gamle profil.
FOTO: META. 145 fælles venner har Mikael Holm med sin gamle profil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark