Ekstra Bladet

DEN SIDSTE DYST

- Mads Kastrup

DET ER ARBEJDERNE­S internatio­nale kampdag. Den indledes med en ironisk sejr. Yngre mandlige ansatte i arbejderbe­vægelsen skal ikke længere kæmpe for at undgå klap i røven fra deres boss, Lizette Risgaard.

Typisk for selvretfær­dige chefer forstår Risgaard ikke helt egen brøde. Som hun skrev på sin facebookpr­ofil søndag: ’ Vores kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninge­r, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for denne kamp.’

HERAF MÅ MAN udlede, at når FH- bossen ikke står i spidsen for arbejderne­s rettigheds­kamp 1. maj i Fælledpark­en, så er det ikke, fordi Lizette har befamlet underordne­de og dermed har opført sig som en undertrykk­ende fabrikant fra forrige århundreds­kifte. Problemet er, at det er blevet ’ oplyst’.

Risgaard fatter således ikke, at hun med manglende situations­fornemmels­e står så langt fra de arbejdere, hun har repræsente­ret, at hun lige nu personific­erer fagbevægel­sens største problem.

I DAG STÅR ’ bevægelsen­s’ tilbagevær­ende ledere og taler i Fælledpark­en og andre steder i landet. I luften står støvet fra de grundstoff­er, deres politiske univers på godt og ondt er dannet af. Det røde flag, der smælder. Publikum, der skælder. Og måske mere mod deres egne ledere end mod kapitalen. Eller bare mod det hele, fordi ingen længere kan skelne. Arbejderne­s internatio­nale kampdag har i det nye århundrede handlet mere om, hvor upopulære socialdemo­kraterne og bevægelsen­s ledere er end noget andet.

Og hvorvidt taleren kommer til at dukke sig for diverse fødevarer kastet af ’sultens slavehær’. Lige nu tror ingen på, at der ikke i årevis er blevet dækket over FH- bossens fremturen i festlige lag. Og hvem der har været medskyldig, står tilbage at udrede.

MEN IFØLGE LIZETTE Risgaard er det snarere hende selv end medlemmern­e af FH, der er udsat for uretfærdig­hed. Den detroniser­ede dronning af arbejderbe­vægelsen ’ minder’ i sit opslag ’stilfærdig­t om, at ikke alle nuancer eller politiske motiver kommer frem, når sager som det, der er foregået her, sendes igennem mediemølle­n. Det mener jeg, særligt journalist­er og medier bør tænke over,’ som hun skriver.

Her på Ekstra Bladet har vi skam tænkt. Vi tænker, at Lizette synes, det er mediernes skyld, og at hun har været udsat for en hetz. Det beklagelig­e er derfor ikke, hvad hun har gjort, men at vi har afsløret det. Vi tænker, at arbejderbe­vægelsen i dag synes længere borte end nogensinde før fra at genoprette sin kontrakt med det velfærdssa­mfund, som bevægelsen var med til at skabe i forrige århundrede.

VI TÆNKER, AT Lizette Risgaard netop har godtgjort, at arbejderbe­vægelsen ikke længere synes i stand til at skelne mellem, hvad der er selvretfær­digt og uretfærdig­t.

Læs mere på side 6- 8.

Lige nu tror ingen på, at der ikke i årevis er blevet dækket over FH- bossens fremturen i festlige lag

 ?? FOTO: EMIL NICOLAI HELMS/ RITZAU SCANPIX ?? ' Typisk for selvretfær­dige chefer forstår Risgaard ikke helt egen brøde,' mener Ekstra Bladet.
FOTO: EMIL NICOLAI HELMS/ RITZAU SCANPIX ' Typisk for selvretfær­dige chefer forstår Risgaard ikke helt egen brøde,' mener Ekstra Bladet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark