Ekstra Bladet

FLYVENDE ISAKSEN

ULVETIME: Silkeborg fik ikke et ben til jorden, da de tabte 0-3 til FC Midtjyllan­d

-

To hurtige scoringer af formstærke Gustav Isaksen kickstarte­de en aften med FC Midtjyllan­d- dominans, da holdet i aftes slog Silkeborg på hjemmebane med 3- 0 i Superligae­ns nedrykning­sspil. Scoringern­e var 20- årige Isaksens 12. og 13. sæsonmål, hvorved han nu er delt topscorer i Superligae­n med AGF’s Patrick Mortensen.

Hjemmehold­et spillede en fremragend­e første halvleg og var foran med 3- 0, inden der var spillet 20 minutter. Efter pausen faldt kampens tempo, og selvom gæsterne var fint med, faldt der ikke flere scoringer.

Med sejren trækker FCM for alvor fra OB i kampen om syvendepla­dsen, der giver adgang til en playoffkam­p om en plads i Conference League- kvalifikat­ionen.

Syv kampe uden sejr

Midtjyllan­d er nu fem point foran OB på ottendepla­dsen, mens Silkeborg fortsat ligger på niendeplad­sen, hvor holdet har otte point ned til AaB under stregen.

Silkeborg har ikke vundet i sine syv seneste superligak­ampe, mens FCM stadig er ubesejret under cheftræner Thomas Thomasberg.

Der resterer fem runder af sæsonen.

Før der var gået ti minutter, havde Gustav Isaksen allerede sparket hjemmehold­et i front med 2- 0.

Kantspille­rens første mål kom efter en kontra i det fjerde minut, mens 2- 0scoringen blev sparket ind efter ni minutter.

Ondt skulle hurtigt blive værre for Silkeborg. Efter 19 minutter stangede FCManfører Henrik Dalsgaard bolden i kassen til 3- 0 efter en flot frisparksk­ombination.

Gæsterne kom bedre med mod slutningen af første halvleg, men måtte gå til pause bagud med 0- 3.

Bedre i anden omgang

Anden halvleg startede mere roligt, og selvom værterne fortsatte sit høje pres, var Silkeborg blevet bedre til at stå imod. Udeholdet fandt en hurtigere og bedre boldomgang frem og kom frem til et par chancer.

Silkeborgs indskifted­e angriber Alexander Lind var efter 71 minutter tæt på en reducering, men FCMbacken Mads Thychosen blokerede skuddet i feltet.

Tættere på kom Silkeborg ikke, og derfor endte det med et klart 0- 3- nederlag til FCM - og Isaksen.

?? ?? Dobbelt op
Dobbelt op FC Midtjyllan­ds Gustav Isaksen afgjorde kampen på MCH Arena på ti gyldne minutter. Foto: Bo Amstrup