Ekstra Bladet

’Jeg tager skylden for den’

-

2023- sæsonen er startet på hælene for Kevin Magnussens vedkommend­e. Selvom det ikke blev til point, var Aserbajdsj­ans Grand Prix faktisk et stort skridt i den rigtige retning.

Reelt spolerede motorprobl­emerne under kvalifikat­ionen weekenden. I den danske side af garagen var man for første gang i år for alvor klar fra første session.

De små tekniske ændringer på årets biler gav Magnussen den skæve start, forklarer løbsingeni­ør Mark Slade til Ekstra Bladet.

Men der er ved at være styr på det.

– Vi gik ind til test med en lidt anden tilgang, end vi sluttede sidste år. Men det viste sig ikke at have den rigtige effekt. Jeg tror ikke, at det passede ‘ Kev’, og det passede Nico lidt bedre, siger Slade, der kom til Haas sidste efterår.

Vendepunkt

– Jeddah var lidt af et vendepunkt. Vi havde ikke den bedste tidtagning, fordi der var et problem med gearkassen, som ikke tillod ham at vise sit fulde potentiale.

– Du hørte ham sikkert fortælle over radioen, at gearskifte­t ikke fungerede ordentligt. Det var virkelig en skam, for han var hurtig der.

Ingen informatio­n blev tilbagehol­dt; det var mit valg og ikke det rigtige, så Kevin startede lidt på hælene

– Melbourne var lidt underlig. Og den tager jeg på min kappe. Vi begyndte med en balance ud fra året før, som jeg troede, vi havde brug for. Men som Gary ( Gannon, Hülkenberg­s ingeniør, red.), der var i Melbourne sidste sæson, fornemmede, var den gale tilgang.

– Ingen informatio­n blev tilbagehol­dt; det var mit valg og ikke det rigtige, så Kevin startede lidt på hælene.

– Jeg undskyldte for den, og det var hovedårsag­en til, at Melbourne ikke gik fantastisk. Jeg tager helt sikkert skylden for den.

– Vi er ved at nå frem. Men hver bane giver nye udfordring­er, og vi er stadig i læreproces­sen, siger han.

 ?? ?? Både i sprintløbe­t og grandprixe­t var farten i Kevin Magnussens side af garagen ganske god - de startede bare for langt tilbage til at score point.
Både i sprintløbe­t og grandprixe­t var farten i Kevin Magnussens side af garagen ganske god - de startede bare for langt tilbage til at score point.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark