Ekstra Bladet

Jeg blev sgu nærmest spirituel

-

Vel var Buddha ikke med, men når man tager seks mennesker, der kun kender hinanden af navn, og lader dem vandre op og ned ad bjergsider­ne i Nepal og ud i junglen, hvor de er alene med hinanden og deres egne tanker, så kan megen magi og spirituali­tet opstå.

Selv en hård hund som Stig Tøfting måtte sande, at der pludselig kan opstå erkendelse­r, når tankerne sådan får ro til at flyde.

– Spirituali­tet er nok ikke det, folk mest forbinder med mig, men i en så smuk verden som den, der mødte os derude, hvor man går og har tid til sine tanker, sker der stille og roligt en masse ting inde i ens hoved.

Har prøvet meget

– Det skal ikke forstås sådan, at hele ens liv falder i hak, men en tur som denne, hvor man i op imod tre uger er sammen med andre – helt uden mobiltelef­onen – så er det altså balsam for sjælen. Man bliver ’ helt filosofisk’, forklarer Stig Tøfting.

Man kan undre sig over, at en mand, der har spillet internatio­nal fodbold, har voldsdomme, har siddet i fængsel, har travet Jylland igennem på langs, hvis hus er brændt ned til grunden og som har mødt det ubærlige ved sit barns død, har behov for at afprøve sig selv yderligere i Nepals bjerge. Men ud over en kæmpe oplevelse er der meget at hente i det fantastisk smukke land, mener han.

– Omgivelser­ne og hele arrangemen­tet gjorde, at man finder ud af nogle ting – og får svar på nogle spørgsmål. F. eks. ’ hvad savner man egentlig, når man er længe væk?’ Og ’ hvad kan jeg ikke undvære?’ Det er helt fundamenta­le spørgsmål. Jeg savnede min kæreste. Det stod hurtigt meget klart, griner han.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark