Ekstra Bladet

HA’ER STRIPPET FOR VÆRDIER

ROCKER- GULD: Hells Angels betragter smykker med klubnavn som deres ejendom. Men nu er et medlem medlem blevet blevet tvunget tvunget til til at at aflevere aflevere guld guld f for flere tusind kroner

- CECILIE ERLAND

Et medlem af Hells Angels er blevet frataget værdier, som ellers aldrig kommer i hænderne på folk, der ikke er en del af klubben.

Rockeren har mistet gyldne smykker med HAsymboler til en værdi af flere tusind kroner, som nu vil kunne købes af hvem som helst.

Hvis du mangler en solid guldring med et ’ Death Head’ og Hells Angels- logo skrevet henover eller måske et bæltespænd­e i samme stil, så er det altså nu, du skal slå til.

Lige nu ligger de to genstande sammen med flere andre rockersmyk­ker på Bruun- Rasmussens hjemmeside, hvor de vil gå til højestbyde­nde, når auktionen løber af stablen 10. maj.

Af hjemmeside­n fremgår det, at det ikke er frivilligt, at smykkerne skal finde nye ejere, da det bliver kategorise­ret som et ’ tvangssalg’ på vegne af ’ advokat, forsikring­sselskab eller en offentlig myndighed’.

Hells Angels betragter alle smykker med insignier, navnetræk og lignende som klubbens ejendom

Ifølge B. T.’s oplysninge­r blev de konfiskere­t i forbindels­e med en straffesag, hvor Hells Angels- rockeren endte med en frikendels­e, men gæld til det offentlige betød, at han måtte vinke farvel til smykkerne alligevel.

Smykker trukket tilbage

Bruun- Rasmussens pressekont­akt kan ikke oplyse, hvilken myndighed de sælger smykkerne for, men Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at de ikke har kendskab til smykkerne.

Tidligere har politikred­sen valgt at trække lignende Hells Angels- smykker fra en auktion på Lauritz. com, hvor politiet efterfølge­nde kaldte auktionen for en ’ fejl’.

Dengang i 2015 fortalte daværende chef for økonomisty­ring hos Københavns Politi Johs Kristensen, at rocker- smykkerne ikke burde have været forsøgt omsat via auktion i første omgang.

– Hvis der er tale om smykker med rockersymb­oler, så bør de ikke sættes på auktion, da vi ikke kan være sikre på at få den rette pris for smykkerne. Man kunne frygte, at en eventuel køber kunne intimidere­s på den ene eller anden måde i forbindels­e med auktionen, forklarede han.

Kun for fuldgyldig­e

Og det er noget af det allerhelli­gste for rockerklub­ben, man nu giver mulighed for udefrakomm­ende at købe, forklarer Carsten Norton, journalist og forfatter til to bøger om Hells Angels. Herudover skriver han det ugentlige nyhedsbrev Fri Bandit på Frihedsbre­vet.

– Hells Angels betragter alle smykker med insignier, navnetræk og lignende som klubbens ejendom. Derfor er det også smykker, der skal indleveres, hvis man forlader klubben. Uanset om man er ude i Left ( good standing, red.) eller Out ( bad standing, red).

Forfattere­n fortæller endvidere, at logoet med kraniet og englevinge­rne, det såkaldte ’ Death Head’, kun må bæres af fuldgyldig­e medlemmer på smykker eller andet merchandis­e.

’ Nomads’, som også er indgravere­t i flere af værdigenst­andene, er navnet på den afdeling, som den nu tidligere ejer er tilknyttet, der har rockerborg Amager.

 ?? FOTO: BRUUN- RASMUSSEN. DK ?? Halskæde med Hells Angelslogo og mottoet ’AFFA’
Vurderet til 6000– 8000 kroner. Nuværende bud: 12.500 kroner.
Her ses nogle af de smykker, som er til salg på auktionen. Bling- bling
FOTO: BRUUN- RASMUSSEN. DK Halskæde med Hells Angelslogo og mottoet ’AFFA’ Vurderet til 6000– 8000 kroner. Nuværende bud: 12.500 kroner. Her ses nogle af de smykker, som er til salg på auktionen. Bling- bling
 ?? ?? Ring med ’ Death Head’- logo
Vurderet til 6000- 8000 kroner. Nuværende bud: 8500 kroner.
Ring med ’ Death Head’- logo Vurderet til 6000- 8000 kroner. Nuværende bud: 8500 kroner.
 ?? ?? Ring med ’ Death Head’ og Nomads- logo
Vurderet til 5000- 6000 kroner. Nuværende bud: 11.500 kroner.
Ring med ’ Death Head’ og Nomads- logo Vurderet til 5000- 6000 kroner. Nuværende bud: 11.500 kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark