Ekstra Bladet

PUSHER STREET SKAL DØ

Uønsket SLUT SLUT MED MED HASH HASH OG OG VOLD: VOLD: Hashsalg Hashsalg og og vold vold skal skal være v fortid på Christiani­as Pusher Street, varsler overborgme­ster i København, Sophie Hæstorp Andersen

- JAMES KRISTOFFER MILES

Pusher Street på Christiani­a skal helt fjernes fra jordens overflade. Sådan lyder det nu fra Københavns overborgme­ster, Sophie Hæstorp Andersen ( S).

Det verdensken­dte strøg for joints og klumper, der er blevet stemplet som ’ Danmarks mest kriminelle kvadratmet­er’ har fuldstændi­gt udspillet sin rolle på grund af den eskalerend­e og grove vold, sagde den socialdemo­kratiske overborgme­ster til Ekstra Bladet i aftes.

– Volden og kriminalit­eten omkring Pusher Street har nu nået et niveau, vi hverken kan eller vil finde os i. I København mener jeg, vi skal have plads til Christiani­a. Det er både skævt, alternativ­t. Det er kreativt. Men den her hårde, organisere­de vold skal skrives ud af fremtiden omkring Christiani­a.

Ligeglade med lokalplane­r

– Derfor er mit budskab også, at hvis christiani­tterne melder klart ud, at de er klar til at lukke Pusher Street og sætte noget andet i stedet, så er vi i Københavns Kommune klar på at at støtte op om at lægge en plan for at finde ud af, hvad der skal ske med gaden.

– Det lyder som om, at det, du kan gøre, bl. a. er en ændring af en lokalplan. Tror du ikke, at de her pushere er ret ligeglade med lokalplane­r?

– Jeg tror, de er ret ligeglade med lokalplane­r.

Men en lokalplan skal jo gerne føre til, at man enten ændrer et byrum eller bygger boliger f. eks. Det er ikke lokalplane­n i sig selv, der flytter hashhandle­n væk.

– Man kan godt få den kætterske tanke, at fordi din rolle som overborgme­ster og dit kandidatur er udsat, så er det her bare et forslag, du kommer med, fordi du er presset personligt politisk?

– Nej, det her er et forslag, jeg kommer med, fordi jeg dels taler med christiani­tter, som ønsker en ende på Pusher Street og den rå vold, vi ser med bander. Og dels fordi volden

Volden og kriminalit­eten omkring Pusher Street har nu nået e t niveau, vi hverken kan eller vil finde os i

har nået et niveau, vi hverken kan eller vil finde os i som by.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Pusher Street på Christiani­a i København skal fjernes fra jordens overflade, hvis det står til overborgme­steren i København.
FOTO: FINN FRANDSEN Pusher Street på Christiani­a i København skal fjernes fra jordens overflade, hvis det står til overborgme­steren i København.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Volden og kriminalit­eten i Pusher Street har nået et uacceptabe­lt niveau, mener Sophie Hæstorp Andersen.
FOTO: JENS DRESLING Volden og kriminalit­eten i Pusher Street har nået et uacceptabe­lt niveau, mener Sophie Hæstorp Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark