Ekstra Bladet

TILTALT GIK MED ØKSE OG KNIV

UHYGGELIGT KÆLDERMENN­ESKE: Den tiltalte i sagen om drabet på Louise Borglit erkender nu, at han så syner, var et kokain-vrag, var bange for at gøre skade på andre og altid bar våben i tiden omkring knivmordet i 2016

- TATIANA GRANT TORSTEN RUUS

Nedturen var total, og alle signaler udløste ’ rød alarm’ for den nu 29- årige drabstilta­lte mand i dagene før og umiddelbar­t efter det brutale mord på Louise Borglit en november- aften i 2016 i Elverparke­n i Herlev.

Han så syner og hørte stemmer. Han gik aldrig ud uden kniv og havde ofte også en økse med. Han boede i et mørkt kælderrum under en boligblok vest for København.

Det dystre kældermenn­eskes svære liv blev forstærket af hans daglige misbrug af hash og kokain. Hans økonomi var i ruiner, og så var han bange for sin egen sikkerhed og for at gøre skade på andre. Især en bror og sine forældre.

Ja, jeg har en voldelig karakter. Men jeg slår ikke ihjel

Det lagde den nu drabstilta­lte mand ikke skjul på, da han i går for første gang brød tavsheden. Det skete i Retten i Glostrup lige i underkante­n af et år efter den storkrimin­elle mands anholdelse i hans fængselsce­lle. På det tidspunkt afsonede han en lang fængselsst­raf for drabsforsø­g.

’Jeg slår ikke ihjel’

Selv nægtede han sig igen i går skyldig. flere omgange fra 2020 og to år frem, mens den nu tiltalte mand afsonede i fængsler i Jylland.

Men uafhængigt af optagelser­ne erkendte manden, at han havde svært ved at styre sig selv, havde ’ kaos i hovedet’ og var i dybe, desperate problemer i netop efteråret 2016.

– Jeg gik med kniv i november det år, fordi jeg var uvenner med nogen, sagde han kryptisk.

Stofferne fik ham til at slappe af, sagde han i retten. Men over for personalet på Psykiatris­k Center Ballerup, som han før og efter drabet søgte akut hjælp hos, forklarede han, at kokain gjorde ham aggressiv.

– Jeg frygtede at springe i luften, sagde han til en sygeplejer­ske.

Middagsmad i narkorede

En onkel gik også til myndighede­rne. Han fortalte, at hans nevø pludselig kunne skifte personligh­ed og være stærkt truende.

På baggrund af knivtrusle­r har den tiltaltes egen mor da også stadigvæk et tilhold om, at hendes adoptivsøn ikke må opsøge hende.

Selv afviste han i retten ethvert kendskab til drabet og fastholdt, at ingen biologiske spor knytter ham til gerningsst­edet eller drabet i Herlev.

Han gentog, at han netop den aften spiste middag hos en ven i Bagsværd. En forklaring som han længe nægtede at sætte navn på over for politiet, da vennen dengang boede i ’ en narkorede’.

Jeg frygtede at springe i luften

Over for flere behandlere erkendte han i forbindels­e med en psykiatris­k indlæggels­e tre dage efter drabet i

 ?? FOTO: VICKI MADDISON ?? Louise Borglit var netop gået på barselsorl­ov og var gravid i 35. uge, da hun mistede livet som offer for 11 knivstik i Elverparke­n i Herlev fredag 4. november 2016.
FOTO: VICKI MADDISON Louise Borglit var netop gået på barselsorl­ov og var gravid i 35. uge, da hun mistede livet som offer for 11 knivstik i Elverparke­n i Herlev fredag 4. november 2016.
 ?? TEGNING: EIGIL NORTON ?? Den nu drabstilta­lte mand lægger ikke skjul på, at han som de facto- hjemløs kokain- misbruger var i en elendig forfatning helbredsmæ­ssigt, mentalt og økonomisk i dagene før og efter drabet på Louise Borglit i november 2016.
TEGNING: EIGIL NORTON Den nu drabstilta­lte mand lægger ikke skjul på, at han som de facto- hjemløs kokain- misbruger var i en elendig forfatning helbredsmæ­ssigt, mentalt og økonomisk i dagene før og efter drabet på Louise Borglit i november 2016.
 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Veninde følger sagen
Louise Borglit er her fanget i selskab med sin nære veninde Cathrine Golfe. Den 36- årige kvinde følger retssagen mod den drabstilta­lte mand tæt i Retten i Glostrup. Det gør hun i dyb respekt for sin afdøde veninde.
PRIVATFOTO Veninde følger sagen Louise Borglit er her fanget i selskab med sin nære veninde Cathrine Golfe. Den 36- årige kvinde følger retssagen mod den drabstilta­lte mand tæt i Retten i Glostrup. Det gør hun i dyb respekt for sin afdøde veninde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark