Ekstra Bladet

’ Min hjerne gik i sort’

-

Herlev, at der var ’sket noget, der ikke skulle være sket’, at han havde ’ gjort noget forfærdeli­gt’, og at han havde ’ et problem’.

Men selvom politiet allerede blev advaret om mandens skræmmende opførsel på drabsaften­en, og to betjente aflagde ham besøg, blev han først afhørt om drabet på en overlæges opfordring fire dage senere.

Efter eget udsagn var manden mistænkt for drabet i halvandet år, før han ’ gik fri’. Det var politiagen­tens optagelser, der endegyldig­t gav grundlag for, at han sidste år blev sigtet for drabet på Louise Borglit tilbage i 2016.

– Du stiller det samme spørgsmål 17 gange.

Det svarede den drabstilta­lte mand vredt, da specialank­lager Bo Bjerregaar­d igen og igen borede i de hemmelige undercover- optagelser af den nu 29- årige mands snak med politiagen­ten ’ Frank’ i to fængsler i Jylland.

Lydklip fra deres første samtaler i november 2020 blev afspillet i retten. På femtedagen kom den nu tiltalte mand, som dengang afsonede en dom for drabsforsø­g, første gang ind på drabet i Herlev. Agent 488A havde bundet sin makker den historie på ærmet, at han var dømt for blandt andet vold og hidtil havde afsonet på Grønland.

Den nu tiltalte mand fortalte i den forbindels­e, at hans ’ hjerne gik i sort’, og at han var ’ fyldt med coke’ tilbage i november 2016.

På et tidspunkt kom han selv ind på, at kvinden – Louise Borglit – ’ fik skåret næsen af ’. Anklageren borede i, hvordan han var kommet frem til den oplysning. Svaret var, at manden af politifolk og senere en advokat i forbindels­e med en anden sag havde fået forevist billeder af den dræbte kvinde liggende nøgen på en briks. Han skulle også have set det på tv, men kunne ikke komme det nærmere.

Advokaten er nu indkaldt som vidne under drabssagen.

’ Når du stikker en gravid’

Den tiltalte holdt i retten fast i, at det, han sagde om drabet, bare var snak. I lydoptagel­sen spurgte han blandt andet agenten, om han fik krampe i hånden, når han stak folk med kniv.

’ Det er, når du tsh, tsh, tsh, tsh. Når hånden ikke kan stoppe, og du bare bliver ved. Tsh, tsh, tsh, tsh, tsh tsh. Jeg har gjort det mange gange,’ sagde tiltalte i forbindels­e med en snak om Borglit- drabet i Herlev.

Han fortalte også den fortrolige ’ medfange’, at han ’ville have ventet, til hun havde født det barn’.

’ Når du stikker en gravid dame i maven, mand, så skal du eddermame være langt ude oppe i hovedet,’ sagde han til agenten.

Samtalen om drabet på Louise Borglit blev ved og ved på optagelser­ne. I lange passager sagde agenten udelukkend­e ’ ja’ og ’ nej’.

I retten fastholdt den tiltalte, at hans interesse for drabet i optagelser­ne kun hang sammen med, at han en overgang var mistænkt i sagen:

– I fængslet snakker man meget om piger og drab. Der er ikke så meget andet at tale om.

Han ’ ville have ventet, til hun havde født det barn’

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Liget af Louise Borglit rulles her ind i en ambulance den aften, den 32- årige kvinde blev dræbt.
FOTO: KENNETH MEYER Liget af Louise Borglit rulles her ind i en ambulance den aften, den 32- årige kvinde blev dræbt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark