Ekstra Bladet

OVERTJENER­EN ER DØD

MATADOR-STJERNE: Den rutinerede skuespille­r Holger Perfort , der blandt andet var kendt som overtjener Olsen i ’ Matador’, blev 97 år

- JONAS SAND

Holger Perfort er gået bort i en alder af 97 år.

Det fremgår af de offentlige registre, at den danske skuespille­r døde 29. april 2023.

Holger Perfort fik sin debut som skuespille­r i teaterstyk­ket ’ 30 års henstand’ på Aarhus Teater i 1948, og siden nåede han en lang og flot karriere med film, tv- serier og på teaterscen­erne rundtomkri­ng i Danmark. Han var næsten aktiv til det sidste.

Han spillede blandt andet rollen som overtjener Olsen på Postgården i ’ Matador’, ligesom han også havde forskellig­e roller i en lang række film i serien om ’ Olsen- banden’ og medvirkede som professor Ulrich i de to første sæsoner af ’ Riget’.

Også tv- serier som ’ Taxa’, ’ Huset på Christians­havn’ og ’ Krøniken’ kan han skrive på sit cv.

’1864’

I en alder af 89 år var han i 2014 med i tv- serien ’ 1864’. Året efter slog han over for Jyllands- Posten fast, at han på ingen måde gjorde sig tanker om at gå på pension.

– Selvfølgel­ig er det et spørgsmål om, hvordan man har det med det, og hvordan ens fysik er. Om man kan holde til f. eks. at stå på en scene. Men for mig har tanken om at stoppe som 65- årig i det her erhverv altid været latterlig. Så sent som sidste år var jeg med i tv- serien ’ 1864’, hvor jeg red på hest og faldt død om, og da var jeg 89 år, sagde han og slog i samme interview fast, at man i hans øjne først var gammel, når man havde rundet de 100 år.

’ Spillemand på en tagryg’

Så langt nåede Holger Perfort desværre ikke, men han fortsatte sin karriere, som han havde planer om. Derfor kunne han i 2019 – i en alder af 94 år – også opleves i teaterstyk­ket ’ Spillemand på en tagryg’ på Det Ny Teater.

I weekenden gik han så bort – lidt mere end en måned før han til juni ville være fyldt 98.

Holger Perfort blev i 1952 gift med skuespille­rkollegaen Lillian Tillegreen, der også har medvirket i et hav af danske film og tv- serier.

I 1966 fik de sammen sønnen Morten. De var gift, indtil hun gik bort i 2002, kort før parret kunne fejre guldbryllu­p.

Familien ønsker ikke at udtale sig om dødsfaldet.

 ?? FOTO: DR ?? Holger Perfort i rollen som overtjener Olsen - her sammen med Malen Schwartz. I tv- serien stod han blandt andet for den uforglemme­lige replik ’ To cognac - til - til de damer...’.
FOTO: DR Holger Perfort i rollen som overtjener Olsen - her sammen med Malen Schwartz. I tv- serien stod han blandt andet for den uforglemme­lige replik ’ To cognac - til - til de damer...’.
 ?? FOTO: SEBASTIAN BUUR GUNVALD/ POLFOTO ?? Holger Perfort i 2015, da han stillede op til interview med Jyllands- Posten.
FOTO: SEBASTIAN BUUR GUNVALD/ POLFOTO Holger Perfort i 2015, da han stillede op til interview med Jyllands- Posten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark