Ekstra Bladet

SYGEMELDT EFTER TRUSLER

CHIKANE: Mads Geertsen, der står bag DR- karakteren Onkel Reje, er udsat for hetz

-

Mads Geertsen, der står bag karakteren Onkel Reje fra DR's børneunive­rs, er sygemeldt efter trusler og hetz.

Det skriver DR, der også har valgt at politianme­lde sagen.

– Det er nogle angreb, primært på sociale medier, hvor nogle personer har samlet sig og orkestrere­t angrebene på DR, Onkel Reje og dermed også Mads Geertsen, siger Morten Skov, der er chef for afdelingen Børn og Unge i DR, til public service- stationen.

Ifølge DR- chefen er der tale om nogle ’ meget, meget voldsomme falske beskyldnin­ger og trusler mod Onkel Reje og Mads, som ingen rod har i virkelighe­den.’

DR- chefen vil af sikkerheds­hensyn ikke gå i detaljer med angrebene, ligesom han heller ikke vil fortælle, om truslerne også er foregået andre steder end på de sociale medier.

Mads Geertsen har for nuværende ikke udtalt sig om situatione­n.

Kaffen galt i halsen

Det seneste årti har han primært kunnet opleves som den – i nogles øjne – kontrovers­ielle karakter Onkel Reje i programmer som ’ Onkel Reje og børnenes brevkasse’ og ’ Onkel Rejes fede sommerferi­e’.

Karakteren har blandt andet sunget om ikke at ville gå i bad, været gravid og spillet heavyrock.

Det har givet nogle børneforæl­dre morgenkaff­en galt i halsen og skubbet til samfundsde­batten.

Og det er helt bevidst, fortalte han i sommer i et interview med Ritzau.

– Det får folk til at vågne. Vores samfund er baseret på frihed og demokrati. Hvis det skal holdes levende, skal det vedligehol­des, sagde Mads Geertsen dengang.

– Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kodes til at være spørgende, udfordrend­e og undrende, så vi skaber kritiske samfundsbo­rgere. Det er en af grundene til, at Onkel Reje- karakteren er, som han er, lød det fra manden bag Onkel Reje.

Mads Geertsen er oprindelig­t uddannet fra Designskol­en Kolding. I slutningen af 00' erne begyndte han at slå sine folder på DR – blandt andet som satiriker og musiker i ’ Bonjour og goddaw’, ’ Je m'appelle Mads og ’ Flemmings helte’.

Læs også side 4 i sporten.

Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kodes til at være spørgende, udfordrend­e og undrende

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Falske beskyldnin­ger
DR har indgivet en politianme­ldelse, efter enkeltpers­oner og grupper er kommet med trusler mod Mads Geertsen, der optræder som Onkel Reje i forskellig­e DR- programmer.
FOTO: STINE BIDSTRUP Falske beskyldnin­ger DR har indgivet en politianme­ldelse, efter enkeltpers­oner og grupper er kommet med trusler mod Mads Geertsen, der optræder som Onkel Reje i forskellig­e DR- programmer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark