Ekstra Bladet

BIG SAM ER TILBAGE

KRAMPETRÆK­NINGER: Javi Gracia er færdig efter to måneder i Leeds, og i stedet er 68- årige Sam Allardyce blevet støvet af i et desperat forsøg på at sikre endnu en sæson i Premier League

- MADS GLENN WEHLAST

Lunten er kort i kriseramte Leeds.

I går blev det officielt, at Javi Gracia får sparket efter kun lidt over to måneder i manager- sædet hos Leeds. I stedet overtager rutinerede Sam Allardyce posten. Det meddeler klubben på deres hjemmeside.

Ét point i de seneste fem kampe var dråben, der fik ledelsen i den engelske traditions­klub til at handle.

Derved blev Gracia manager nummer 14, der får sparket i Premier League i denne sæson. Det er rekord.

Han er således den anden trænerfyri­ng i Leeds i denne sæson. Tilbage i februar fik Jesse Marsch sparket efter en periode, hvor klubben rykkede tættere på bunden. Tirsdag besluttede man desuden at sige farvel til sporsdirek­tør Victor Orta, som har været i klubben siden 2017.

Frem fra gemmerne

Nu er Leeds i akut nedrykning­sfare før de sidste fire spillerund­er i Premier League, hvor holdet mangler at møde Manchester City, Newcastle, West Ham og Tottenham.

Derfor er manager- legenden Sam Allardyce indsat på posten i et desperat forsøg på at sikre endnu en sæson i Premier League.

68- årige ’ Big Sam’ har været i et væld af klubber i England, men han har ikke haft et job i knap to år. Senest stod han i spidsen for West Bromwich Albion, som fyrede ham, efter klubben rykkede ud af Premier League i 2021.

Jon Dahl Tomasson har også været nævnt til trænerjobb­et i Leeds, men det bliver altså den erfarne Sam Allardyce, der skal forsøge at redde stumperne.

Klubben er aktuelt kun over nedrykning­sstregen, fordi holdet har en bedre målscore end Nottingham Forrest.

Det bliver en drabelig nedrykning­skamp, hvor fire hold – Leicester, Leeds, Nottingham Forest og Everton – slås om de to pladser, som sikrer overlevels­e i Premier League. Southampto­n ligner en sikker nedrykker på sidsteplad­sen.

 ?? FOTO: JON SUPER/ RITZAU SCANPIX ?? Sidste udvej
’ Big’ Sam Allardyce skal forsøge at redde stumperne i Leeds i sæsonens sidste fire kampe. I hans seneste job som West Bromwich Albion- træner rykkede han ned for første gang i sin karriere.
FOTO: JON SUPER/ RITZAU SCANPIX Sidste udvej ’ Big’ Sam Allardyce skal forsøge at redde stumperne i Leeds i sæsonens sidste fire kampe. I hans seneste job som West Bromwich Albion- træner rykkede han ned for første gang i sin karriere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark