Ekstra Bladet

’SÅ SLUK DOG’

Over stregen CHIKANE: Mandend b bag f figuren Onkelk Reje har modtaget trusler. Det fik landsholds­profil Henrik Møllgaard til at ytre sig. Han har selv modtaget meget grimme beskeder

- KENNETH BEYER

Hvis man sidder bag et tastatur, er der desværre nærmest ingen grænser for flere mennesker.

Mads Geertsen, der er manden bag DR- figuren Onkel Reje, har været udsat for både trusler, chikane og hetz. Det har betydet, at han er blevet sygemeldt, skriver Berlingske.

På Twitter gik håndboldla­ndsholdssp­illeren Henrik Møllgaard til tasterne og langede ud efter dem, der har truet Ramasjang- figuren.

’ Så sluk dog iPad’en eller glo væk .. Jesus, hvor er vi blevet tyndhudede,’ skriver han.

Den 38- årige danske verdensmes­ter uddyber sin holdning til Ekstra Bladet.

– Det falder mig for brystet, fordi det er en Ramasjang- karakter, som mine børn og jeg holder enormt meget af og har gjort i mange år. Jeg er rystet over tonen. Det er ret alvorlige ting, der bliver skudt efter ham.

– Folk sidder hjemme foran skærmen og er ret grove. Det falder meget ned i den pøl af elendighed, jeg ret ofte ser på sociale medier. En ting er at være lidt åbenmundet og flabet ved middagsbor­det, men ligefrem at diskrimine­re på den her måde, så det leder til en sygemeldin­g, er langt, langt over stregen.

Onkel Reje er bl. a. kendt for sangene ’ Det klør i min røv’ og ’ Jeg kan ikke li’ at gå i bad’, mens han også har haft en flaske whisky med i børneprogr­ammet.

– Man skal selvfølgel­ig ikke skrive grimt til hinanden. Er der dog nogle af tingene, han laver, som du synes, der nærmer sig grænsen for, hvad man kan lave?

– Der er masser af det, han laver, som jeg ser med mine børn, og hvis jeg synes, at det går for langt, er det mit ansvar som forælder at trække dem væk fra det, de ser, om det så er Onkel Reje eller noget andet ... det er udelukkend­e mit ansvar.

Mange gode samtaler

Møllgaard påpeger, at det er vigtigt at tale med sine børn om, hvad det er, de ser i fjernsynet.

– Jeg synes, at netop Onkel Reje har givet anledning til en masse fantastisk­e snakke om, hvad der er sjovt, med mine børn, hvad der er over stregen, og hvad man kan lave på fjernsyn, og hvad man ikke skal gå og fortælle hinanden i børnehaven og skolen.

– Onkel Reje laver også nogle ting, som skaber et andet rum. Det er ikke bare fest og farver og en fængende sang. Der sker noget, som man skal forholde sig til som forælder, fordi jeg er med på, at der er ting, vi ikke behøver at slippe med ud fra hjemmet.

Total ansvarsfra­læggelse

I stedet for trusler og hetz bør de sure seere blot slukke for skærmen.

– Idéen om, at han laver noget, der er over stregen, og derfor skal det forbydes, den retning er jeg grundlægge­nde ved at være en lille smule træt af. Det er en total ansvarsfra­læggelse i forhold til sig selv, hvor man ikke tager styring på sine børn. Det har jeg meget lidt til overs for.

– Jeg bliver en lille smule ærgerlig over, at vi skal skærmes for alt. Så sluk dog for det, hvis du synes, at dine børn ikke er store nok til det, eller hvis det er fordummend­e tv.

Så sluk dog for det, hvis du synes, at dine børn ikke er store nok til det

Det falder meget ned i den pøl af elendighed, jeg ret ofte ser på sociale medier

– Med det aktuelle her så har DR og Ramasjang lavet noget fantastisk børne- tv, som fænger og i min optik ikke er ret fordummend­e, siger Møllgaard.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Henrik Møllgaard langer ud efter dem, der har truet Ramasjang- figuren Onkel Reje.
FOTO: LARS POULSEN Henrik Møllgaard langer ud efter dem, der har truet Ramasjang- figuren Onkel Reje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark