Ekstra Bladet

BARE ET SPØRGSMÅL OM TID

TILBAGE MOD TOPPEN: Clara Tauson har gang i noget godt, og hun har direkte kurs mod sit tidligere høje niveau, vurderer tenniseksp­ert

- JIMMI WILLEMOES JENSEN

Hun var udskreget til den nye Caroline Wozniacki. I sig selv et tungt pres på skuldrene af Clara Tauson.

Til gengæld var hun kun lige blevet 19 år, da hun efter et år med stor succes stod som verdens 33. bedste kvindelige tennisspil­ler. Verden lå tilsynelad­ende for hendes fødder.

Godt et år efter har Clara Tauson kæmpet sig gennem skader i ryg og ankel. Den nu 20- årige dansker er raslet ned som nummer 121 i verden, og der mangler fortsat lidt rytme i resultater­ne.

Siden december har hun vundet to ITF- turneringe­r og vist gode takter i WTAturneri­ngerne i Limoges og Linz.

De tre seneste turneringe­r har dog ikke været den store fest for Clara Tauson, der to gange er røget ud i første runde.

På rette vej

Men tenniseksp­ert Michael Mortensen ser alligevel en god trend i den unge dansker.

– Jeg synes, at hun er inde i en god periode i øjeblikket. Og heldigvis er hun skadesfri.

– Hun er blevet mere fortrolig med sit spil og er på rette vej.

– For mig at se er det kun et spørgsmål om tid, før hun er tilbage blandt de 50 bedste. Der er mange om buddet, men jeg er fortrøstni­ngsfuld. Kan hun holde sig skadesfri, vil jeg tro, at hun efter denne sæson ligger i top- 80 og derfra kan få adgang til Grand Slams.

– Et par gode resultater i en større turnering, så er hun, hvor hun skal være. Når hun kommer blandt de 80 bedste igen, så kan alt ske. Så kan hun også komme blandt de 30 bedste, si- ger Michael Mortensen.

Mentalt ovenpå

Flere afbræk med skader kan naturligvi­s have sat sig i psyken på den unge dansker. Men også her ser Mi- chael Mortensen gode tak- ter.

– Når man har været ska- det, bliver det tit lidt omstændeli­gt og langsommer­e.

– Man prøver hele tiden n at kompensere, hvis man n kommer i en yderpositi­on. . Men man kan se på den måde, hun bevæger sig på, at hun føler sig fri i sit spil.

– Hun server bedre og ac- celererer bedre igennem. . Hun bevæger sig bedre, er r mere dikterende i sit spil l og mere risikovill­ig.

– Hun er blevet testet og g ved, hvor hun er rent fysisk, og det er den del, hun skal have styr på. For hun er en bold- virtuos. Hun har virkelig mange færdighe- der – og er en bedre bolds- piller end mange af dem, , der er langt højere range- ret.

Farlig i Frankrig

Sidst i maj er der French h Open på programmet. Her bliver Clara Tauson med sin nuværende placering på verdensran­glisten ikke inviteret med. Men hun får lov at spille kvalifikat­ions- turneringe­n.

– Jeg har store forvent- ninger til French Open – – jeg tror, at hun kan kvalifi- cere sig. Kommer hun med d i main draw, kan hun blive en rigtig ubehagelig spiller at møde for de spillere, der går direkte ind i turneringe­n, siger Michael Morten- sen.

Hun er inde i en god periode i øjeblikket

Jeg har store forventnin­ger til French Open

16 ud af i alt 128 kvalifikat­ionsspille­re kommer til hovedturne­ringen ved d French Open, der begyn- der 28. maj.

 ?? ??
 ?? FOTO: MARY ALTAFFER/AP/ RITZAU SCANPIX FOTO: ROBERT PRANGE/GETTY IMAGES ?? Clara klarer den
Clara Tauson har i det seneste lange stykke tid kæmpet med skader. Men hun viser tegn på, at hun er på vej tilbage til det niveau, der førte hende helt op som nummer 33 i verden, mener Michael Mortensen.
FOTO: MARY ALTAFFER/AP/ RITZAU SCANPIX FOTO: ROBERT PRANGE/GETTY IMAGES Clara klarer den Clara Tauson har i det seneste lange stykke tid kæmpet med skader. Men hun viser tegn på, at hun er på vej tilbage til det niveau, der førte hende helt op som nummer 33 i verden, mener Michael Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark