VANVITTIG MÅLFEST

FC København er i sin første pokalfinal­e siden 2017 efter et historisk drama

- DANIEL NØJSEN FALLAH

Otte mål. Ja, du læste rigtigt. Otte!

Tilskuerne i Parken fik fuld valuta for pengene, da FC København i aftes fik vendt et 2- 3- nederlag til sejr efter et vildt mål- inferno, der sjældent er set lignende .

For efter fire scoringer i første halvleg og fire efter pausen, var det Jacob Neestrups mandskab, der kunne gå fra banen med et 5- 3resultat og en samlet sejr på 7- 6.

Vanvittig start

Efter seks år fravær er de forsvarend­e danske mestre dermed klar til pokalfinal­en senere på måneden, hvor AaB venter.

Allerede fra kampens begyndelse stod det klart, at semifinale­n ville ende med at blive en underholde­nde en af slagsen.

Tempoet var rasende højt, og der skulle kun gå syv minutter, før et hovedstød fra Victor Claesson skulle få det hele til at lette.

Føringen holdt dog kun få minutter, inden unge Valdemar Lund begik sin tredje store fejl, og denne gang gav det straffespa­rk til gæsterne, som Ernest Nuamah sikkert satte ind.

Det fik dog ikke FCK til at fjerne foden fra speederen.

Efter 16 minutter var Victor Claesson igen på pletten – denne gang med en kølig inderside – inden Jordan Larsson fem minutter senere fik hele Parken til at eksplodere med et hovedstød tæt under mål.

21 minutter spillet og allerede fire mål.

Vilde scener

Men der var endnu mere i vente efter pausen.

For efter indskifted­e Denis Vavro for alvor bragte FC København på sejrskurs med en frisparkss­coring, indledte FC Nordsjælla­nd et vildt comeback med først et langskudsm­ål af Jacob Steen Christense­n, inden Wahid Faghir fik hovedet på et indlæg og bragte balance i regnskabet.

Efter små 80 minutter var det alligevel værterne, der løb med det hele, efter Diogo Goncalves udnyttede sin første berøring til at score stensikker­t fra de 11 meter til slutresult­atet 5- 3.

Mandag aften mødes de to hold igen.

Denne gang i Superligae­n, hvor der er vigtige point på spil i kampen om DM- guldet.

Pokalfinal­en mellem FC København og AaB spilles i Parken 18. maj.