Ekstra Bladet

HUG TIL KEVIN

Særligt Mick Schumacher er under beskydning i Günther Steiners nye bog, men Kevin Magnussens præstation­er i eftersomme­ren får også kritik

- Jonas Hüttel

MIAMI ( Ekstra Bladet): Günther Steiners dagbog over 2022- sæsonen i ’ Surviving to Drive’ giver et meget bramfrit syn på især Mick Schumacher og hans nærmeste, inklusive ‘ Micks onkel’, som Ralf Schumacher konsekvent bliver kaldt.

’ Min største tvivl om Mick i øjeblikket er, hvorvidt han er holdspille­r eller ej. Sådan har det været fra starten. Han siger alle de rigtige ting, men mener han dem virkelig?’ skriver Haas- teamchefen søndag efter Hollands Grand Prix.

Kevin Magnussens efterår slipper heller ikke for kritik.

Generelt er der mange rosende ord om danskeren, og der hersker ikke tvivl om, at de to har et særligt bånd. Men italienere­n fra Sydtyrol med det amerikansk­e pas er også en temperamen­tsfuld og meget kontant herre.

Jeg vil sige, at det eneste svage led, vi har på Haas F1, er kørerne

Både på skrift og når der holdes krisemøder i løbet af en sæson.

’ Jeg vil sige, at det eneste svage led, vi har på Haas F1, er kørerne. Resten af teamet præsterer godt, og de laver ikke fejl. Jeg siger ikke, at de er perfekte ( og jeg er det helt sikkert ikke), men alle gør deres job, så godt de kan,’ skriver han om fredagen under Japans Grand Prix, hvor Mick Schumacher crashede og afskrev en bil på vej tilbage til pitten.

’ Generelt har begge køreres form lidt på det seneste, og der er ingen undskyldni­ng for det. Efter to års lort, har vi endelig en god bil. Det er frustreren­de,’ skriver han.

Fremhæver Alonso

På dette tidspunkt af sæsonen er Mick Schumacher i praksis skrottet, men Steiners dagbog understreg­er, at han også i denne periode efterlyste mere dedikation fra Kevin Magnussen.

’ På Monza sagde jeg, at en topkører skal have potentiale, talent, færdighede­r og erfaring. I bagklogska­bens klare lys manglede jeg to, for du skal også bruge dedikation og den rette attitude.’

’ De sidste ting mangler efter min mening måske lidt hos begge vores kørere.

Faktisk tror jeg ikke, at det med er vilje. Det er blot, hvad der adskiller gode kørere fra virkelig topkørere.’

’ Se på Alonso. Han er ældre end Gud, men hver eneste uge giver han sig selv 100 procent og er altid motiveret. Selv hvis en situation er noget lort, prøver han at få noget godt ud af det og vil altid presse sit team til at forbedre,’ skriver Steiner og understreg­er, at spanieren kun er i Formel 1, fordi han har lyst, da han har penge nok til at ligge på en tropeø resten af sine dage.

’ For mig er han pejlemærke­t, når det gælder den komplette kører. Han er nådesløs.’

Midlertidi­gt, men dyrt

’ Hør her, jeg er sikker på, at det kun er midlertidi­gt med Mick og Kevin. Men det begynder at blive dyrt, og i øjeblikket føler jeg mig permanent bekymret. Hvis vi ikke får noget ud af denne weekend, bliver det syv løb i træk uden point. En tredjedel af sæsonen. Hvis det sker, kan vi vinke farvel til syvendepla­dsen i VM.’

Det blev ikke til point Japan, men Kevin Magnussen scorede point to uger senere i USA og teamets første pole- position en måned senere i Brasilien, hvorefter humøret skiftede igen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Lige ud af posen
Günther Steiners kontante stil er værdsat af Kevin Magnussen. Man er aldrig i tvivl om, hvor man har ham, og hvad han mener.
FOTO: JONAS OLUFSON Lige ud af posen Günther Steiners kontante stil er værdsat af Kevin Magnussen. Man er aldrig i tvivl om, hvor man har ham, og hvad han mener.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Günther Steiners bog gik direkte ind på førsteplad­sen på bestseller­listen i Storbritan­nien.
FOTO: JONAS OLUFSON Günther Steiners bog gik direkte ind på førsteplad­sen på bestseller­listen i Storbritan­nien.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark