Ekstra Bladet

EXIT FRA BAKHMUT

RETRÆTE: Lejesoldat­erne i Wagner- gruppen forlader den ukrainske by Bakhmut 10. maj, hævder gruppens leder

-

Wagner- gruppen, der består af lejesoldat­er, trækker sine styrker ud af byen Bakhmut i det østlige Ukraine 10. maj.

Det sagde Wagner- gruppens leder og grundlægge­r, Jevgenij Prigozjin, i en udtalelse i går ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

Wagner- gruppen kæmper på Ruslands side i krigen i Ukraine.

Prigozjin forklarer i udtalelsen, at Wagner- gruppen vil lade soldater fra den russiske hær overtage dens stillinger i Bakhmut.

Derefter vil Wagnergrup­pen trække sig tilbage fra fronten ’ for at slikke vores sår’, siger gruppens leder.

– Jeg trækker Wagnerenhe­derne ud af Bakhmut, for i manglen på ammunition er de dømt til en meningsløs død, siger Prigozjin ifølge Reuters.

Gruppens leder har flere gange kritiseret det russiske styre for ikke at bakke tilstrække­ligt op om gruppens militære indsats.

Blandt andet har Prigozjin klaget over netop mangel på ammunition.

Bakhmut har siden sidste sommer været centrum for voldsomme kampe mellem ukrainske og russiske soldater.

Central rolle

Her har soldaterne i Wagner- gruppen spillet en helt central rolle.

Det er ifølge Reuters usikkert, om Wagner- lederens udmelding kan tages for pålydende. Og om hans styrker faktisk bliver trukket ud af Bakhmut 10. maj.

Han har således tidligere trukket udmeldinge­r i forbindels­e med krigen i Ukraine tilbage.

For eksempel trak han i slutningen af april en trussel tilbage om, at Wagnergrup­pen ville indstille sine artillerib­eskydninge­r af de ukrainske soldater i Bakhmut. Han påstod efterfølge­nde, at det var en ’ joke’.

Flere våben

Meldingen om Wagnerstyr­kernes exit fra Bakhmut kommer, få dage efter at Ruslands forsvarsmi­nister, Sergej Sjojgu, lovede at skrue op for den russiske våbenprodu­ktion.

Det skulle netop ske for blandt andet at kunne forsyne Wagner- soldaterne med yderligere ammunition.

– De russiske militære styrker, som udfører den særlige militære operation, er afhængige af rettidig genopfyldn­ing af deres våbenlagre, militære udstyr og midler til ødelæggels­e, sagde Sjojgu tirsdag på russisk stats- tv.

Ritzau

I manglen på ammunition er de dømt til en meningsløs død

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Vil slikke sårene
– Jeg trækker enhederne ud af Bakhmut, for i manglen på ammunition er de dømt til en meningsløs død, siger Wagner- gruppens leder og grundlægge­r, Jevgenij Prigozjin.
FOTO: RITZAU SCANPIX Vil slikke sårene – Jeg trækker enhederne ud af Bakhmut, for i manglen på ammunition er de dømt til en meningsløs død, siger Wagner- gruppens leder og grundlægge­r, Jevgenij Prigozjin.
 ?? FOTO: YULIA MOROZOVA/ REUTERS ?? Bakhmut har siden sidste sommer været centrum for voldsomme kampe mellem ukrainske og russiske soldater. Nu bliver det snart uden Jevgenij Prigozjin tropper.
FOTO: YULIA MOROZOVA/ REUTERS Bakhmut har siden sidste sommer været centrum for voldsomme kampe mellem ukrainske og russiske soldater. Nu bliver det snart uden Jevgenij Prigozjin tropper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark