Ekstra Bladet

Politianme­ldt: Læge læste patient- oplysninge­r

- METTE FLECKNER

En læge er blevet politianme­ldt for at have lavet en lang række uberettige­de opslag på patienter, og det afstedkom St. Bededag et hasteindka­ldt retsmøde.

Her ønskede lægens advokat, at retten tog stilling til navneforbu­d på den pågældende.

Under det korte retsmøde i retten i Glostrup kom detaljerne i sagen ikke frem, andet end at lægens advokat Kåre Pihlmann oplyste, at sagen vedrørte opslag på patienter.

Han understreg­ede, at sagen var på et indledende stadie, og at der stadig ikke var et tilstrække­ligt overblik over sagens omfang, om der kunne være tale om berettiged­e eller uberettige­de opslag, eller om der eventuelt kunne være tale om nogle oplysninge­r, der automatisk poppede op i et it- system.

To blev bortvist

Han understreg­ede, at denne sag kom på et uheldigt tidspunkt, fordi der netop har været omtale af personer i sundhedsvæ­snet, der er bortvist eller er undersøgt for uberettige­de opslag i journalen vedrørende den 13- årige pige, der blev bortført på Sydvestsjæ­lland for tre uger siden.

– Timingen er umådelig uheldig for min klient, da det vil være nemt for den almindelig­e læser at slå de to sager i hartkorn, sagde Kåre Pihlmann.

Og han slog fast, at denne sag intet har med sagen om den 13- årige pige at gøre.

Advokat Kåre Pihlman ønskede, at retten beskyttede hans klient med et navneforbu­d. Trods protester fra Ekstra Bladet og BT fulgte dommeren advokatens begæring.

Det er uvist, om sagen har haft nogle arbejdsmæs­sige konsekvens­er for lægen på nuværende tidspunkt.

Det har fået konsekvens­er i sagen om den 13- årige piges journal. Region Sjælland har oplyst , at to ud af seks ansatte er blevet bortvist efter at have foretaget uberettige­de opslag i den 13- årig piges journal.

I fire øvrige sager har der ifølge Region Sjælland været tale om fagligt begrundede opslag, skrev Ritzau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark