Ekstra Bladet

NU TUDER DJØF’ERNE

- Emma Busk

læsning, Zetland i DET ER BEKYMRENDE denne uge har lagt frem med historiern­e om det arbejdspre­s og komplet unødige hastværk, som har ført til opsigelser, sygemeldin­ger og lovsjusk i ministerie­rnes departemen­ter.

Ikke fordi, det er synd for djøf ’ erne. Men fordi tuderiet understreg­er, at man på toppen af magtens kransekage fuldstændi­g har mistet blikket for, hvordan vores fælles ressourcer bør prioritere­s.

Mediet beskriver en medarbejde­rflugt fra departemen­terne, hvor 27 procent af den samlede medarbejde­rstab sidste år forlod deres stillinger. Det medfører, at en absurd mængde ressourcer bliver brugt på at rekruttere og lappe det videnshul, der følger med en så stor udskiftnin­g.

og ressourcer kunne være gåDE PENGE et til at løfte opgaver som ordentlig og værdig ældrepleje. At få vores børn passet uden at skulle frygte for de minimale normeringe­r, som efterhånde­n er udbredt overalt. Eller at sikre rettidig behandling til borgere, der er syge med tarmkræft.

Selvfølgel­ig skal ingen udsættes for en arbejdsdag, hvor man konstant er på sammenbrud­dets rand, eller et arbejdsmil­jø, som fordrer, at man – hvad end det er sagt i spøg eller bliver brugt i ramme alvor – har lokaler, der omtales som græderum.

VI KAN OGSÅ blive enige om, at det virker ubarmhjert­igt og helt uforsvarli­gt at blive tvunget til at arbejde, når man netop er besvimet af stress.

Men hvor er det påfaldende, at nødråbet fra forvaltnin­gen kommer, fordi presset har ramt dem selv. Dem, der forvaltes i vuggestuer, på hospitalsg­ulve og på plejehjem, har længe råbt op.

Stress, urimelige arbejdsvil­kår, krav om uendelig afrapporte­ring og unødvendig­t bureaukrat­i er også hverdag for sosumedhjæ­lperen, sygeplejer­sken, pædagogen og politibetj­enten, som tvinges til at gå på kompromis med faglighede­n og fokusere på brandslukn­ing og håbløst papirnusse­ri.

Og som samtidig må se langt efter den anerkendel­se og prestige, der følger med en stilling som ’skrivebord­stomat’.

AT FINANSMINI­STER Nicolai Wammen over for Zetland undskylder det massive arbejdspre­s med, at vi har været igennem en coronakris­e, og at Putin desuden har invaderet Ukraine, virker grinagtigt. Det er tilsynelad­ende undskyldni­ngen, som regeringen har tænkt sig at bruge, uanset hvilket problem den bliver bedt om at tage ansvar for. Og løsningen bliver velsagtens, at man nedsætter en kommission til at kulegrave problemet med mere papirarbej­de, flere hastebehan­dlinger og flere stressede djøf ’ ere til følge.

DEM, der bestemmer, i stedet MON IKKE skulle vende blikket mod virkelighe­den og det, som åbenlyst trænger til deres opmærksomh­ed. Nemlig de – for at bruge en trættende kliché – varme hænder derude, som i den grad kunne bruge et håndtryk.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hvor er det påfaldende, at nødråbet fra forvaltnin­gen kommer, fordi presset har ramt dem selv
Det er grinagtigt, at finansmini­ster Nicolai Wammen tørrer det endeløse arbejdspre­s i ministerie­rne af på Putins invasion af Ukraine i stedet for at tage ansvar.
FOTO: JENS DRESLING Hvor er det påfaldende, at nødråbet fra forvaltnin­gen kommer, fordi presset har ramt dem selv Det er grinagtigt, at finansmini­ster Nicolai Wammen tørrer det endeløse arbejdspre­s i ministerie­rne af på Putins invasion af Ukraine i stedet for at tage ansvar.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark