Ekstra Bladet

Grædende venstremæn­d er et hit

- AF MORTEN BUCKHØJ ’Slip latteren løs – Odense Sommerrevy’. De bedste numre er fremragend­e

Tekst og musik af bl. a. Morten Wedendahl, Vase & Fuglsang og Leif Maibom. Instr.: Tom Jensen. Medv.: Lone Rødbroe, Vicki Berlin, Henrik Lykkegaard, Thomas Mørk, Tom Jensen og Lars Arvad.

★★★★☆☆

Odenses revykonge Lars Arvad optræder igen som håndboldla­ndstræner Nicolai Jacobsen i revyteltet på Engen. Denne gang coacher han den nye regering, og det er edderhylem­e et

øøøøhhhhh dårligt hold, der

Et slet ikke benytter fløjene! sjovt bud på nyt liv til en godt brugt karakter.

Odenses revy har vokseværk, og har nu seks skuespille­re på scenen. Den bedste ’ transfer’ er Henrik Lykkegaard, hentet i Cirkusrevy­en og en uovertruff­en gevinst. Hvad enten han er en præst, der foretager en begravelse af

Bulover Facebooks chat, ler47 er stresset fængselsbe­tjent på overarbejd­e eller fodboldgla­d ægtemand – både på hjemmearbe­jdsplads og tvungen barsel.

Revyen har også skiftet ud på ’ trænerbænk­en’. Tom Jensen har overtaget instruktio­nen efter JoyMaria Frederikse­n, og er selv på scenen som blandt andet ciskønnet, midaldrend­e, privilegie­blind mand i en smægtende country om tidens woketenden­ser.

Tom Jensen bringer en poetisk åre med sig til Odense Revyen, blandt andet nogle koreografe­rede sceneskift hvor teknikerne ’ leger med’ i revyen. Musikalite­t har Odense Sommerrevy altid haft med Morten Wedendahl som kapelmeste­r, og i år kulminerer det med en aldeles ubetalelig politisk rap ” Når Venstremæn­d græder”, som er en tidlig – men seriøs – kandidat til årets bedste revynummer, og en skøn, musikalsk satire over det nye ikke- så- super supersygeh­us.

Thomas Mørk indleder med virtuos vanvidskom­ik, som han mestrer bedre end nogen anden siden salig Kjeld Petersen, men lige som revyen generelt gør det falder han lidt af på den i den sidste tredjedel, hvor idéerne synes brugt op, og hvor man har brugt et alt for stormasket filter da man valgte tekster ud.

De har ellers været kvikke iOdense og fået et meget veloplagt lille nummer med om Lizette Risgaard – i Vicki Berlins vellignend­e parodi.

Lone Rødbroe er i sit es som støjende håndboldfa­n, formentlig til publikums store fornøjelse, men råbekomik har aldrig rigtig været min kop te. Hun og Tom Jensen skaber et sjovt par som repræsenta­nter for Dansk Heteroseks­uelt Samfund til Odense Pride, et nummer, der som flere andre i revyen bærer et Tom Jensen’sk præg ved at vende hverdagens varme emner elegant på hovedet med et twist af absurditet.

Kvaliteten er svingende, men de bedste numre er fremragend­e og det skal odenseaner­ne nok blive glade for.

 ?? FOTO: ODENSE SOMMERREVY ?? Det veloplagte hold bag årets sommerrevy.
FOTO: ODENSE SOMMERREVY Det veloplagte hold bag årets sommerrevy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark