Ekstra Bladet

’ HAN ER EXCEPTIONE­LT MODIG’

ERFAREN HERRE: Haas har sikret en veteran til Kevin Magnussen. Ekstra Bladet satte sig ned med løbsingeni­ør Mark Slade for at tale styrker, svagheder og personligh­ed med danskerens vigtigste kollega

- Jonas Hüttel Foto: Jonas Olufson Han er exceptione­lt modig og kan bringe meget fart ind i svingene

MIAMI ( Ekstra Bladet): Det var en lidt af en nobrainer for Mark Slade at søge jobbet som Kevin Magnussens løbsingeni­ør – og lidt af en overscorin­g for Haas at ansætte ham, som danskeren kaldte det.

Siden Singapores Grand

Prix i fjor har Kevin Magnussen haft den 55- årige brite i sit ringhjørne og øresnegl. Vi taler en af Formel 1’s helt tunge ingeniører, der tidligere har arbejdet med superstjer­ner som Michael Schumacher, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen og Fernando Alonso.

Og hos Renault både Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen.

Efter et par års pause ville han gerne tilbage i cirkusset, ikke mindst for at prøve kræfter med de nye biler.

– Jeg så jobbet og muligheden for at arbejde med Kevin, så jeg tænkte, det er godt, for Kevin er en god fyr, fortæller Mark Slade i et længere interview med Ekstra Bladet.

Kender holdet

Tilbage i 2016 var briten for en stund chefingeni­ør for raceteamet, så duoen skulle ikke bruge lang tid på at klikke sammen.

Forgængere­n på posten, Ed Regan, var en nødløsning, en vikar skabte ikke mere ro, men allerede i deres andet løb sammen udløste det nye samarbejde overrasken­de point i USA.

Et par uger senere scorede danskeren Haas’ første pole- position.

– Hvordan jeg karakteris­erer ‘ Kev’ som racerkører. Det er altid et meget svært spørgsmål, siger den velovervej­ede brite.

– Han er exceptione­lt modig og kan bringe meget fart ind i svingene, hvilket nogle gange er en fordel, men også kan være lidt af en ulempe, så det skal han håndtere.

– Han har en virkelig god fornemmels­e af bilen. Og når den er i det rigtige vindue, kan han virkelig udnytte det. Brasilien sidste år var et godt rigtig godt eksempel på, når følelsen i bilen er, som han ønsker det, så er han i stand til at levere sensatione­lle præstation­er.

– Men han har også brug for, at bilen er det rette sted for at give ham den følelse. Det er så mit job sammen med ham og resten af teamet at få bilen dertil.

– Det er ikke altid lykkedes indtil videre, men forhåbentl­ig med den stabilitet ( på posten som løbsingeni­ør, red.), som vi har nu, gør vi det bedre.

– Samarbejde­t går rigtig godt. Men for at være helt ærlig skal vi stadig finde vores fodfæste. De her biler er svære at håndtere.

– På grund af manglende testtid har det taget lidt tid for os at finde ‘ sweet- spottet’. Bilen, vi kom fra vintertest med, passede ham ikke så godt. Men vi gør fremskridt, og Jeddah var et vendepunkt.

Fremgangen fortsatte i Aserbajdsj­an, hvor Magnussens side af garagen indledte weekenden med en bil, der passede ham, uden at der skulle ledes for meget efter den.

Risikabel tilgang

Kevin Magnussens kørestil kan imidlertid også bide sig selv i halen nogle gange.

– Han er vokset op med – jeg tror, han er enig – at angribe sving meget sent og meget hurtigt, hvilket er

fantastisk, når du lykkedes med det!

– Det er ret risikabel tilgang. Nogle kørere forsøger at maksimere udgangen på svinget, mens Kev prøver at maksimere indgangen, men hvis den tilgang går galt, mister du ofte mere, end hvis du maksimerer udgangen.

– Kikser du, bliver din indgang langsommer­e, men udgangen okay. Går udgangen galt med Kev, mister du som regel en del. Men det er bare hans stil.

– Jeg har arbejdet med lignende kørere, men jeg vil sige, at den stil formentlig er lidt mere tricky. I hvert fald fra ingeniører­nes synspunkt.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Samarbejde
Kevin Magnussen og Mark Slade nåede fem løb sammen i fjor.
Samarbejde Kevin Magnussen og Mark Slade nåede fem løb sammen i fjor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark