Ekstra Bladet

BANDEOPGØR VED HØJLYS DAG

I dag skal bandeveter­an på anklagebæn­ken efter et opgør i bandemiljø­et, hvor han angiveligt selv blev slået med pistol som led i årelang strid

- CECILIE ERLAND

En 29- årig NNV- boss stod efter et slagsmål i februar sidste år frem på de sociale medier, hvor han fremviste sit ansigt.

’ Bemærk dato og tid på telefonen, så folk ikke siger, at det er et gammelt billede,’ akkompagne­rede han billedet med.

Det skete, da rygter om, at han var kommet alvorligt til skade i forbindels­e med et opgør på åben gade, florerede i bandemiljø­et.

Inden han skred til Instagram for at dokumenter­e, at han ikke havde synlige mærker, var den sorthårede mand om eftermidda­gen kommet i karambolag­e med en 26- årig bandefigur, der ifølge politiet knaldede en pistol eller en ’ pistol- lignende genstand’ i hovedet på ham på Nørrebroga­de.

Gensyn

I dag skal den 29- årige så igen vise sit ansigt.

Denne gang i Københavns Byret, hvor den 29årige bandeveter­an sammen med endnu et daværende NNV- medlem skal sidde på anklagebæn­ken ved siden af den 26- årige rival.

Han er nemlig tiltalt for vold mod den 26- årige under samme slagsmål, som politiet regner ham for offer, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r.

Episoden skete 22. februar 2022 og udspillede sig på ydre Nørrrebro. Ekstra Bladet beskrev dengang, at slagsmålet var hurtigt overstået.

Anholdelse optaget

En video optaget af et vidne dokumenter­er, hvordan den 26- årige efterfølge­nde bliver anholdt, da politiet med trukne pistoler beordrer ham ud af en sort Mercedes og ned at ligge på vejen, mens han får håndjern på.

Sagens tredje mand på 27 år, der var på samme side som NNV- bossen, er tiltalt for at ville stikke den 26årige ned som led i opgøret.

De to rivaler blev dagen efter fremstille­t i grundlovsf­orhør og varetægtsf­ængslet., mens anklagemyn­digheden ikke valgte at fremstille den daværende bandeboss og kræve ham fængslet.

Ekstra Bladet beskrev dengang, hvordan ’ luften var iskold’ mellem de stridende parter, da de blev præsentere­t for sigtelsern­e. Siden er der rejst tiltale mod alle tre implicered­e mænd, og over to retsdage skal de igen mødes ansigt til ansigt i et retslokale, hvor en domsmandsr­et skal tage stilling til sagen.

De nægter sig alle skyldige.

Den 26- årige blev efterfølge­nde løsladt fra sin varetægtsf­ængsling og har været på fri fod, indtil han i sidste uge blev varetægtsf­ængslet igen i forbindels­e med en anden voldssag.

Også den 29- årige bandeboss er i mellemtide­n blevet dømt i en anden sag, så også han vil blive transporte­ret fra en fængselsce­lle til retten.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Bandevold
Politiet trak pistoler under anholdelse­n af den 26- årige efter episoden 22. februar 2022.
FOTO: EKSTRA BLADET Bandevold Politiet trak pistoler under anholdelse­n af den 26- årige efter episoden 22. februar 2022.
 ?? POLITIFOTO ?? Den 29- årige bandeveter­an er både gerningsma­nd og offer i sag, der relaterer sig til en årelang og blodig strid.
POLITIFOTO Den 29- årige bandeveter­an er både gerningsma­nd og offer i sag, der relaterer sig til en årelang og blodig strid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark