Ekstra Bladet

ANGRIBER TÅRNHØJ LØN

SE DE VILDE LØNSEDLER: Både de to Sinitone- ejere og direktøren­s håndlæser- hustru fik udbetalt en alt for høj løn, mener to kuratorer

- FOTOMONTAG­E: RITZAU SCANPIX JONAS SAND SØREN SCHMIDT PETER JEPPESEN

Urimelig høj løn!

De to ejere af høreappara­tselskabet Sinitone levede i luksus med tårnhøj løn og dyre boliger, indtil selskabet gik konkurs med et brag omkring årsskiftet. Ekstra Bladet har afdækket, at de to ejere, Rasmus Bjerregaar­d og Torben Linnet Albrekt, løbende fik massive lønstignin­ger og kort inden konkursen hævede 325.000 kroner hver måned. Pr. mand.

Men de lønninger var alt for høje. I hvert fald hvis man spørger de to kuratorer, Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert og Henrik Selchau Poulsen fra Bruun Hjejle, der lige nu kæmper for at finde hoved og hale i konkursboe­t.

Det fremgår af den redegørels­e, som kuratorern­e netop har afleveret til kreditorer­ne i Sinitone.

’ Der er udbetalt betydelige vederlag til selskabets ledelse, som på det foreliggen­de grundlag vurderes at overstige, hvad der må anses for rimeligt under hensyn til det udførte arbejde, selskabets indtægter og omstændigh­ederne i øvrigt,’ skriver kuratorern­e.

Overvejer sag

Kuratorern­e slår videre fast, at de undersøger nærmere, hvorvidt lønnen er så urimeligt høj, at de kan kræve penge tilbagebet­alt til konkursboe­t – en såkaldt omstødelse.

’ Kuratorern­e har anmodet den tidligere ledelse om at redegøre for, hvordan disse vederlag var afstemt i forhold til selskabets drift, økonomi og forholdene i øvrigt.’

Hustru var ikke ansat

Inden konkursen blev Sinitone forsøgt reddet ved en såkaldt rekonstruk­tion.

Her blev der indsat en såkaldt tillidsman­d i form af den uafhængige revisor Elan Schapiro fra Christense­n Kjærulff. Ekstra Bladet har tidligere fortalt, at han kort inden konkursen slagtede Sinitones senest offentligj­orte regnskab, men i forbindels­e med sit arbejde kommentere­de han også lønnen.

’ Udbetalte lønninger til direktione­n for 2020- 2022 anses væsentligt at overstige normale lønninger til direktione­r i tilsvarend­e virksomhed­er,’ lyder det i redegørels­en.

Direktøren­s hustru, Louisa Cocco Dalgaard, modtog op mod konkursen

Louisa Cocco Dalgaard havde sin håndlæserv­irksomhed i Sinitones lokaler, ligesom hun var ansat i virksomhed­en, der var ejet af hendes mand, Rasmus Bjerregaar­d. I virksomhed­ens sidste leveår fik hun en årsløn på 909.750 kroner.

75.000 kroner om måneden, mens hun drev håndlæserf­irma fra samme adresse. Bestyrelse­sformand Torben Linnet Albrekt sagde, at hun aldrig havde været reelt ansat.

Samme konklusion nåede tillidsman­den tilsynelad­ende frem til:

’ Udbetalt løn til ledelsens nærtståend­e anses for ikke at være afholdt af erhvervsmæ­ssige årsager.’

Udbetalte lønninger til direktione­n for 2020-2022 anses væsentligt at overstige normale lønninger

 ?? ?? Lønnen lader sig høre
De to ejere af høreappara­tselskabet Sinitone, Torben Linnet og Rasmus Bjerregaar­d, levede i luksus med tårnhøj løn og dyre boliger, indtil selskabet gik konkurs med et brag omkring årsskiftet.
Lønnen lader sig høre De to ejere af høreappara­tselskabet Sinitone, Torben Linnet og Rasmus Bjerregaar­d, levede i luksus med tårnhøj løn og dyre boliger, indtil selskabet gik konkurs med et brag omkring årsskiftet.
 ?? ?? Rasmus Flor Bjerregaar­d hed Frydendahl til mellemnavn mens han var direktør i og medejer af Sinitone, hvorfra han fik en årsløn på 3,2 millioner kroner.
Rasmus Flor Bjerregaar­d hed Frydendahl til mellemnavn mens han var direktør i og medejer af Sinitone, hvorfra han fik en årsløn på 3,2 millioner kroner.
 ?? ?? På papiret var 3,2 millioner kroner i årsløn alt for høj en løn for Torben Linnet Albrekt, som var medejer af og bestyrelse­sformand for Sinitone, mener kuratorern­e.
På papiret var 3,2 millioner kroner i årsløn alt for høj en løn for Torben Linnet Albrekt, som var medejer af og bestyrelse­sformand for Sinitone, mener kuratorern­e.
 ?? ?? Ekstra Bladet 24. april 2023.
Ekstra Bladet 24. april 2023.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Torben Linnet Albrekt, bestyrelse­sformand og medejer, kunne hæve 325.000 i månedsløn, mens Sinitone stadig eksistered­e.
Torben Linnet Albrekt, bestyrelse­sformand og medejer, kunne hæve 325.000 i månedsløn, mens Sinitone stadig eksistered­e.
 ?? ?? Direktøren­s kone, Louisa Cocco Dalgaard, der er håndlæser, blev ansat til en månedsløn på 75.000 kroner. Ekstra Bladet har været i kontakt med flere ansatte, som ikke har bemærket, hvad hun var ansat til at udføre.
Direktøren­s kone, Louisa Cocco Dalgaard, der er håndlæser, blev ansat til en månedsløn på 75.000 kroner. Ekstra Bladet har været i kontakt med flere ansatte, som ikke har bemærket, hvad hun var ansat til at udføre.
 ?? ?? Direktør Rasmus Bjerregaar­d havde en månedsløn på 325.000 kroner.
Direktør Rasmus Bjerregaar­d havde en månedsløn på 325.000 kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark