Ekstra Bladet

Ville ikke selv stemme på NB

UNDER SPÆRREGRÆN­SEN: Nye Borgerlige­s ene stifter, Pernille Vermund, prædiker ro for at genoprette det skamskudte parti, siger hun til Børsen Tilbage

- BERTIL B. FRUELUND

Efter en periode så kaotisk, at selv gamle medlemmer af Alternativ­et må have løftet øjenbrynen­e, ligger Nye Borgerlige­re skidt i meningsmål­ingerne.

Faktisk ligger partiet langt under spærregræn­sen. Det udtrykker den ene stifter og eneste kandidat til formandska­bet, Pernille Vermund, i et interview med Børsen decideret forståelse for.

– Min fornemmels­e er, at årsagen til, at vi er i knæ nu, det er, at der har været en relativt lang periode med uro, og det er klart, at det skræmmer folk væk.

– Jeg ville heller ikke selv have lyst til at sætte kryds ved Nye Borgerlige, før der var ro på igen, siger hun.

Det var Pernille Vermund selv, der startede den dødsspiral, Nye Borgerlige har været inde i siden valget i november.

Soloulykke

Kort efter valget valgte hun nemlig at melde sin afgang som formand. Det på trods af, at hun lige havde ladet sig genvælge.

Hendes exit udløste en giftig magtkamp, hvor den af mange lidet vellidte profil Lars Boje Mathiensen blev ny formand. Hvilket udløste en eksodus fra både folketings­gruppe og byråd.

Lars Boje Mathiesen havde kun siddet kort på tronen, da næstforman­d Henriette Ergemann måtte forlade posten og partiet, efter det kom frem, at hun havde skrevet aggressive og upassende kommentare­r på sociale medier under corona.

Kongens fald

Helt skørt blev det, da Lars Boje Mathiesen pludselig blev ekskludere­t af partiets hovedbesty­relse, der mente, at han havde stillet helt uhørte og ublu økonomiske krav. Hvilket igen udløste et voldsomt rivegilde i partiet og i sidste ende betød, at Pernille Vermund pludseligt stemplede tilbage ind i dansk politik og som formandska­ndidat.

I takt med at kaosset siden nytår har udspillet sig, er partiets støtte i meningsmål­ingerne faldet og faldet og ligger nu langt under spærregræn­sen.

Ifølge Pernille Vermund – der officielt forventes at

Nu vil jeg kæmpe for, at der kommer ro på og for det politiske fundament

blive formand igen til efteråret – er opskriften på at ændre det en mere nuanceret tilgang og så altså ro.

– Nu vil jeg kæmpe for, at der kommer ro på og for det politiske fundament, vi blev stiftet på, siger hun til Børsen.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Pernille Vermund forventes officielt at blive formand for Nye Borgerlige igen til efteråret.
FOTO: ERNST VAN NORDE Pernille Vermund forventes officielt at blive formand for Nye Borgerlige igen til efteråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark