Ekstra Bladet

Tesla- truslener landet

DANSK UDFORDRER: Ekstra Bladet har mødt den danske ejer af verdens første Fisker Ocean; elbilen der skal udfordre mægtige Tesla, og som danske Henrik Fisker står bag

- PETER JEPPESEN

Jackie Phillip fik fredag verdens første Fisker Ocean leveret, og det er en tydeligt stolt ejer af verdens første udgave af den nye elbil, der viser frem.

Ekstra Bladet når kun lige at sige ’ hej’ til ham i går eftermidda­g, hvor han har kørt bilen frem foran Amalienbor­g Slotsplads i København, før han inviterer indenfor i bilen, trykker på en knap, der sender alle vinduer ned, inklusive det i bagagerumm­et, samtidig med at taget åbner sig.

– Er det ikke fedt, siger han med et grin.

Den 48- årige bilentusia­st og højesteret­sadvokat med speciale i bestyrelse­sarbejde fortæller, at han var blandt de første til at investere i Fisker Inc., der er ejet af den danskfødte Henrik Fisker med en fortid i Allerød og hos verdens største bilproduce­nter, og som med sin egen elbil vil nu vil tage konkurrenc­en op med Tesla.

Fisker har tidligere prøvet med sine egne bilmærker uden den store succes. Men Jackie Phillip er alligevel helt rolig ved såvel investerin­g i den nye bil som i Fisker Inc.

– Henrik er en gudsbenåde­t bildesigne­r. Men det er også vigtigt, at det kreative følges med en sund økonomisty­ring. Og Henrik stiftede jo Fisker Inc. med sin hustru, Geeta, der styrer økonomien, og det er hun helt uovertruff­en til, så jeg er fuldstændi­g tryg, siger han.

Vild rækkevidde

Bilen har en rækkevidde på 707 kilometer på en opladning, accelerati­on fra 0100 km/ t. på 3,9 sekunder og en pris på 606.912 kroner for Fisker Ocean One. Der er solceller på taget, fjernsynsp­anel i midten og bagsæder med varmefunkt­ion og mulighed for at læne sig tilbage. En mindre version med mindre udstyr og rækkevidde fås til omkring 329.000 kroner.

– Ja, jeg har faktisk købt to. Denne hvide og så kommer der en, som er fuldstændi­g sort, siger Phillip.

Dette er den store udstyrsmod­el, og den glade advokat slår fast, at nu skal han af med sin Porsche Coupé.

– Den ryger nu. Det besluttede jeg i går, siger han.

Fotografen vil gerne have bilen fra nogle andre vinkler. Jackie Phillip forsøger febrilsk at flytte bilen nogle få meter. Uden held. Den må blive stående. Da Ekstra Bladets udsendte er tilbage på redaktione­n, ringer telefonen. Det er Jackie Phillip:

– Det viser sig, at man ikke kan starte en Fisker Ocean, uden at man har sele på, siger han og ler.

Ja, jeg har faktisk købt to. Denne hvide og så kommer der en, som er fuldstændi­g sort

Det viser sig, at man ikke kan starte en Fisker Ocean, uden at man har sele på

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Fra panelet i armlænet kan temperatur og stereoanlæ­gget styres.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Fra panelet i armlænet kan temperatur og stereoanlæ­gget styres.
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? En stor skærm, som også kendes fra Tesla, deler førersædet fra passagersæ­det.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND En stor skærm, som også kendes fra Tesla, deler førersædet fra passagersæ­det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark