Ekstra Bladet

TikTok – de unge kan ikke få nok

- BERTIL B. FRUELUND

Jo yngre man er, jo mindre tilbøjelig er man til at lytte til advarslern­e om det sociale medie TikTok og slette det fra sin telefon.

Det viser en undersøgel­se foretaget af Norstat for fagforenin­gen Business Danmark.

– Jeg synes det er interessan­te tal, og det vidner om, at vi måske er på vej imod en alderspola­risering.

– De unge er helt klart ikke på samme måde parate til at slette appen som den ældre generation, hvilket har at gøre med, at mediet, for mange, er blevet en integreret del af deres dagligdag, skriver Hanne Hjordt, ansvarlig for karriereud­vikling i Business Danmark.

Alle danske universite­ter forbyder TikTok

Stor forskel

TikTok er kinesisk ejet, og det er velbelyst, hvordan appen indsamler store mængder informatio­n om sine brugere, samt at data bliver delt med den kinesiske regering, når den ønsker det.

Det har betydet, at appen er blevet forbudt på arbejdstel­efoner hos alt fra ministerie­r, kommuner, Dansk Erhverv og en stribe store virksomhed­er.

De gamle sletter

Blandt andre Center for Cybersikke­rhed har advaret mod appen:

– TikTok er ejet af virksomhed­en Bytedance. Som kinesisk virksomhed er Bytedance underlagt kinesisk sikkerheds­lovgivning, som giver myndighede­rne i landet beføjelser til at indsamle oplysninge­r fra kinesiske selskaber. Ifølge undersøgel­sen fra Business Danmark har 56 procent i aldersgrup­pen 19- 34 TikTok installere­t, mens tallet falder til 23 procent for de 35- 49- årige. Og for de 50- 66årige er tallet helt nede på seks procent.

Undersøgel­sen viser, at to tredjedele af dem under 35 har valgt at ignorere advarslern­e og beholde appen. For dem over 35 er det kun en tredjedel, der har valgt det.

 ?? FOTO: NURPHOTO ?? De unge vil ikke undvære deres TikTok.
FOTO: NURPHOTO De unge vil ikke undvære deres TikTok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark