Ekstra Bladet

OTTE DRÆBT I MASSESKYDE­RI

ANGREB I INDKØBSCEN­TER: En bevæbnet mand skød og dræbte lørdag otte personer i delstaten Texas

-

En bevæbnet mand skød og dræbte lørdag otte personer og sårede mindst syv andre i et travlt indkøbscen­ter nord for Dallas i den amerikansk­e delstat Texas.

Det oplyser det lokale politi.

Den formodede gerningsma­nd, som myndighede­r mener handlede på egen hånd, er blev dræbt af en politibetj­ent foran centret, sagde politichef­en i byen Allen, Brian Harvey, på et pressemøde lørdag.

Jon Boyd, der er chef for brandvæsne­t i Allen, sagde på samme pressemøde, at brandvæsne­t har bragt mindst ni ofre med skudsår til hospitaler i området. To af dem har mistet livet.

Medical City Healthcare, der driver 16 hospitaler i området, siger i en udtalelse, at dets traumecent­re behandler otte sårede, der er mellem 5 og 61 år gamle.

Hospitalet oplyser ikke tilstanden på de sårede.

Luftfoto fra området viser hundredvis af mennesker, der roligt går ud af centret efter skyderiet, mens politiet står vagt. Mange af dem har hænderne over hovedet.

Skød vildt omkring sig

Et vidne siger til tv- kanalen WFAA TV, at gerningsma­nden ’ gik ned ad fortovet, mens han bare skød med sit våben’, og at ’ han bare skød over det hele for det meste’.

Der var blod på fortovet foran centret, og hvide lagener dækkede, hvad der tilsynelad­ende er lig, viser tv- billeder.

Texas’ guvernør, Greg Abott, kalder masseskyde­riet en ’ ubeskrivel­ig tragedie’ og siger i en udtalelse, at staten er klar til at forsyne de lokale myndighede­r med enhver støtte, de har brug for.

Der bor omkring 100.000 mennesker i Allen, der ligger omkring 40 kilometer nordøst for Dallas.

Masseskyde­rier er blevet en hverdagshæ­ndelse i USA. I år har der indtil videre været mindst 198 af slagsen.

Det er det højeste antal på denne tid af året siden 2016 ifølge nonprofito­rganisatio­nen Gun Violence Archive.

Organisati­onen definerer et masseskyde­ri som en hændelse, hvor mindst fire personer bliver skudt eller dræbt eksklusive gerningspe­rsonen.

 ?? FOTO: STEWART F. HOUSE/ RITZAU SCANPIX ?? Politichef­en i Allen, Brian Harvey, holdt et pressemøde lørdag, efter at en bevæbnet mand havde dræbt otte mennesker.
FOTO: STEWART F. HOUSE/ RITZAU SCANPIX Politichef­en i Allen, Brian Harvey, holdt et pressemøde lørdag, efter at en bevæbnet mand havde dræbt otte mennesker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark