Ekstra Bladet

GULD ER ET FY- ORD

DET VIL DE IKKE TALE OM!: AGF er flyvende og kun tre point fra guldet, men selvom den tyske cheftræner har lært sig selv ordet ’guldkampen’ på dansk, vil ingen tale om den

- Michel Wikkelsø Davidsen SPORTSCHEF

AGF 3 Viborg 0

Mål: 1- 0 Mortensen ( str. 23.), 2- 0 og 3- 0 Madsen (49. og 66.)

Stenhårdt. Chancer. Guldkampen. AGF- træner Uwe Rösler kan i hvert fald udtale tre ord på gebrokkent dansk, afslørede han i sin talestrøm efter 3- 0- sejren over Viborg. Men der er et af dem, han slet ikke gider tage i brug. Det sidste.

For uanset hvor hårdt du prøver, så får du ikke en AGF’er til at gå ind i snakken om det, de længes allermest efter i den fodboldgal­e by. – Vi vil give vores fans noget, og så ser vi, hvor vi står. Vi tager det en kamp ad gangen, og vi holder benene på jorden. Andre hold taler om guldkampen ( udtalt på dansk, red). Lad dem fokusere på det. Vi fokuserer på FC Nordsjælla­nd næste gang, siger Uwe Rösler.

– Du vil ikke tale om guld?

– Nej. Det har vi aldrig gjort. Hvorfor skulle vi tale om noget nu, som vi aldrig har talt om før?

– Vil du tale om tredjeplad­sen og bronze?

– Ja, vi aftalte som hold og klub i landsholds­pausen i marts, da vi havde nået top- seks, at vi vil kæmpe for medaljer. Og det er det, vi gør. Vi kæmper for medaljer.

Jubelsang

Fansene kvitterede efter 3- 0- sejren over Viborg med jubelsange længe efter, at topkampen var fløjtet af til aarhusiane­rnes fordel. Der er 39 i fodboldfeb­er, og det bliver kun lunere på panderne i smilets by. AGF er nemlig lige nu et af de stærkeste og mest stabile hold i topkampen i Superligae­n. Guldet er stadig i hænderne på FC København, indtil de har mødt FC Nordsjælla­nd mandag aften, men aarhusiane­rne står på spring i baggrunden. Om de vil lege med eller ej.

Og det vil de absolut ikke. Heller ikke den dobbelte målskytte Mads Emil Madsen.

– Nej, det går sgu ikke. Vi drømmer selvfølgel­ig. Vi håber at gøre det så godt som muligt, og så må vi se, hvad der sker. Men jeg føler ikke, at vi som sådan er inde i guldjagten lige nu. Vi går efter bronze. Det var vores mål inden mesterskab­sspillet, og så må vi lige holde lidt fast i det, tænker jeg, siger Mads Emil Madsen.

Han er godt nok fra Silkeborg- egnen, men han har hurtigt lært Aarhus og historikke­n i byen at kende. Og han skal ikke risikere at rammes af den syge.

Holder fokus

– Vi prøver at holde fokus. Vi ved godt, at det kan løbe lidt løbsk her i Aarhus. Vi prøver at holde benene på jorden, siger Mads Emil Madsen.

Han er da heller ikke helt ufornuftig, når han lige minder om, hvad AGF kom fra – og hvorfor armene derfor holdes nede endnu:

– Når man kigger på, hvor vi var i sidste sæson – og også da vi gik ind i topseks. Der var bronze jo ambitiøst, så jeg synes, vi står rigtig godt, og bronze vil være sindssygt fedt.

Men guld ville nu være federe ...

Vi drømmer selvfølgel­ig. Vi håber at gøre det så godt som muligt, og så må vi se

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: RENÉ
SCHÜTZE ?? For døve ører
Siger I guld? Nåh nej. Mads Emil Madsen jubler over en af sine to scoringer.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE For døve ører Siger I guld? Nåh nej. Mads Emil Madsen jubler over en af sine to scoringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark