Ekstra Bladet

HAN GØR ALT RIGTIGT

FULDT HUS: Mathias Kvistgaard­en har været god længe og imponerede med sæsonens bedste indsats og involverin­g i alle tre Brøndby- mål

- Mads Glenn Wehlast

Randers 1

Brøndby 3

Mål: 0-1 Evjen ( 23.), 0-2 og 0-3 Kvistgaard­en ( 29./44.), 1-3 Odey ( 50.)

Tilløbet har været lidt langt.

Men pilen har peget i den rigtige retning længe for 21- årige Mathias Kvistgaard­en.

Kulminatio­nen kom mod Randers, hvor han scorede to og lagde op til et tredje, da Brøndby på en halvleg ud- og nedspilled­e hjemmehold­et. Det var den første scoring for Brøndby- kometen siden 21. august i Superligae­n.

Og for cheftræner Jesper Sørensen har det kun været et spørgsmål om tid, før han for alvor slog til.

– Kvistgaard­en har været rigtig god hele foråret. Han gør alt rigtigt i hverdagen, scorer mål til træning, så vi har kun ventet på det her skulle komme.

– Han er jo hurtig, pågående og meget målfarlig. Og så er Kvistgaard­en altså ingen dårlig afslutter, siger Jesper Sørensen.

Omskolet

Brøndby- træneren har været med til at omskole den unge hurtigløbe­r. For han startede som spidsangri­ber, men med indkøbet af Ohi Omoijuanfo, var der ligesom ikke plads til Kvistgaard­en på den position.

– Da han spillede angriber, havde han problemer med, hvor han skulle løbe hen. Han løb alt for meget – i holdets tjeneste. Han brugte mange kræfter. Nu giver vi ham flere pauser, når han spiller ude på kanten, forklarer Jesper Sørensen, der valgte at udskifte ham efter en times spil fordi baglåret strammede lidt op .

To scoringer fra Kvistgaard­en mod Randers var de første fra ham i Superligae­n siden august.

– De mål var længe ventet og det var tiltrængt at se nettet blafre igen. Det her var afgjort en af mine bedre halvlege i Superligae­n, siger Mathias Kvistgaard­en og uddyber:

– Jeg synes mine præstation­er er blevet bedre i foråret. Så for mig har det kun været et spørgsmål om tid, hvornår jeg slog til, forklarer Kvistgaard­en, der i vinter valgte at skifte agent til Ebbe Sand.

Hjælp fra Sand

Brøndby- legenden har hjulpet ham, så han har kunnet udvikle sit offensive spil.

– Selvfølgel­ig har jeg talt en del med Ebbe om de offensive situatione­r, jeg havner i. Han var en spiller, jeg gerne vil spejle mig i, forklarer Mathias Kvistgaard­en, der også har lært at bruge kræfterne rigtigt.

– Jeg er glad for min position på kanten, jeg har lært at skrue lidt ned for energien og tage de pauser, som er nødvendige. Jeg har set noget video fra mine tidligere kampe, hvor jeg godt kan se, jeg brugte mine kræfter forkert ved at lave mange forkerte løb. Nu bruger jeg dem rigtigt ude på kanten, påpeger han.

Kvistgaard­en har været rigtig god hele foråret. Han gør alt rigtigt i hverdagen, scorer mål til træning, så vi har kun ventet på det her skulle komme

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? I hopla
Mathias Kvistgaard­en stod stærkt i billedet med to scoringer og ét oplæg.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX I hopla Mathias Kvistgaard­en stod stærkt i billedet med to scoringer og ét oplæg.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Randers’ Jakob Ankersen græmmer sig efter kampen.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Randers’ Jakob Ankersen græmmer sig efter kampen.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark