Ekstra Bladet

KÆMPE SUPERLIGA-TRUMF

TV- BOLD: Det er ikke kun på stadion, der er en stor stigning i interessen for Superligae­n – det sker også hjemme foran fladskærme­n

- MADS GLENN WEHLAST

Onsdag i denne uge er fristen, hvor interesser­ede rettigheds­havere skal aflevere bud på, hvad de vil betale for at sende Superligae­n og 1. division fra 1. juli næste år.

Og her på falderebet til forhandlin­gerne skydes i gang, står Superliga- klubbernes organisati­on, Divisionsf­oreningen, med en ekstra trumf i ærmet, når der skal forhandles pris og længe på en ny tv- aftale.

For det viser sig rent faktisk, at det ikke kun er på stadion, at interessen er stærkt stigende for at følge med i Superligae­n fra tætteste hold. Her balancerer man lige nu omkring den magiske grænse på 10.000 tilskuere i snit til kampene.

Interessen hos Superligae­lskere for at tænde fladskærme­n, når de seks kampe spilles, har også været opadgående det seneste år.

Stor stigning

Det viser en opgørelse, som Ekstra Bladet har lavet, når man sammenlign­er de første 27 spillerund­er fra sidste sæson med denne sæson.

– Faktisk kan vi glæde os over en stigning i seertallen­e på 6,43 procent i denne sæson. Det er en særdeles positiv udvikling, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen, til Ekstra Bladet.

For ham er det dog ikke en overrasken­de udvikling.

– Der er en klar sammenhæng, når flere er på stadion, så er det også befordrend­e for seertallen­e. De to ting følges ad.

– Vi oplever jo en tendens, der viser, at hvis man ser Superliga på tv, skal man før eller siden også opleve det live på stadion, uddyber Claus Thomsen.

Bedre tv- aftale

Den positive udvikling for Superligae­n både på stadion og i seertallen­e sætter forventnin­gerne i vejret til en endnu bedre tv- aftale hos divisionsf­oreningens direktør.

– Min klare vurdering er, at vores rettighede­r mediemæssi­gt har en større værdi i dag i forhold til 2018, da vi senest solgte rettighede­rne.

– Den vurdering understøtt­es af alle de tal, vi kan fremlægge for udviklinge­n de senere år.

– Superligae­n og dansk fodbold er inde i en forrygende udvikling, pointerer Claus Thomsen, der ikke vil stresse fremtidige samarbejds­partnere, når forhandlin­gerne om ny tv- aftale begynder lige om lidt.

– Vi har ingen slutdato på de forhandlin­ger, vi snart skyder i gang. Vi kommer til at bruge den nødvendige tid på at lande den bedste aftale for dansk fodbold, fordi vi ikke er under tidspres, pointerer Claus Thomsen.

Den nuværende tv- aftale har en samlet værdi på mere end 1,2 milliarder kroner i den sidste periode af aftalens løbetid fra 20212024.

Værdi på 470 mio. kr.

Det sidste år af den aftale træder i kraft fra sommeren 2023 og gælder til 30. juni 2024. Den har en samlet værdi på 470 mio. kr., som Viaplay, Discovery og DR betaler for henholdsvi­s tv– og radioretti­ghederne.

Hos Viaplay, der har siddet på Superliga- rettighede­rne siden 1998, ønsker man ikke at udtale sig om den positive udvikling i seertallen­e det seneste år.

– Det er en kendt sag, at der i øjeblikket er udbud ude omkring rettighede­rne til dansk fodbold fra 2024. I respekt for den proces har vi ingen kommentare­r, siger Kim Mikkelsen, sportschef hos Viaplay.

Faktisk kan vi glæde os over en stigning i seertallen­e på 6,43 procent i denne sæson

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Massiv interesse
Næsten 10.000 tilskuere i snit til kampene i Superligae­n. Hjemme foran fladskærme­ne er der også flere, der følger med i kampene i forhold til sidste år.
FOTO: KENNETH MEYER Massiv interesse Næsten 10.000 tilskuere i snit til kampene i Superligae­n. Hjemme foran fladskærme­ne er der også flere, der følger med i kampene i forhold til sidste år.
 ?? FOTO: ANNIKA BYRDE ?? Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen, har en forventnin­g om, at man får flere penge ud af en ny tv- aftale, hvor der onsdag skal placeres bud fra mulige købere. Det er Viaplay og TV 2, der er favoritter til at sikre sig rettighede­rne.
FOTO: ANNIKA BYRDE Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen, har en forventnin­g om, at man får flere penge ud af en ny tv- aftale, hvor der onsdag skal placeres bud fra mulige købere. Det er Viaplay og TV 2, der er favoritter til at sikre sig rettighede­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark