Ekstra Bladet

Håbet lever for OB

-

OB nærmer sig den vigtige syvendepla­ds, da fynboerne slog formsvage Silkeborg med 1- 0 på udebane i Superligae­ns runde 28.

Særligt i første halvleg var Silkeborg spilstyren­de med flot kombinatio­nsspil, og værterne fik undervejs i kampen annulleret to scoringer.

Alligevel vandt OB, da kantspille­ren Emmanuel

Sabbi scorede kampens eneste godkendte mål efter godt en halv times spil.

Med sejren holder OB fast i håbet om den vigtige syvendepla­ds, der potentielt kan give en billet til Europa, og fynboerne har nu kun to point op til FC Midtjyllan­d, som tabte til bundholdet Lyngby.

Silkeborg ligger fortsat på niendeplad­sen med 31 point, men nedrykning­sstregen rykker tættere på, og nu er der blot fem point ned til AaB under stregen.

Spilstyren­de

Silkeborg var fra start spilstyren­de, hvor holdet med flotte og hurtige kombinatio­ner lykkedes med at spille sig ud af gæsternes høje presspil, og OB havde svært ved at holde på bolden, når de endelig fik den.

Efter 29 minutter var det tæt på at give pote, da midtbanesp­illeren Anders Klynge efter et flot angreb sparkede bolden i netmaskern­e, men målet blev annulleret, da han akkurat stod offside.

I stedet kunne gæsterne bringe sig foran efter 33 minutter, da kantspille­ren Emmanuel Sabbi efter lidt tilfældigh­eder og flere afslutning­er i feltet kunne sparke bolden i mål til en

OB- føring. Efter pausen lykkedes OB i højere grad med at lukke ned for Silkeborgs kombinatio­nsspil, hvilket gav et mere lige og afvekslend­e kampbilled­e.

Efter 64 minutter troede hjemmehold­et, at de havde udlignet, da midterfors­vareren Alexander Busch headede bolden i mål, men efter et VAR- gennemsyn blev målet annulleret for et frispark begået af en Silkeborg- spiller i situatione­n.

Herefter formåede Silkeborg aldrig at lægge et afsluttend­e tryk på OB, og derfor vandt gæsterne til sidst 1- 0.

Ritzau

?? FOTO: ERNST VAN NORDE/ RITZAU SCANPIX ?? En enkelt mål var nok for OB, som begynder at skimte europæisk fodbold.